Dan začeli s porazom, končali z zmago

Na svojem prvem turnirju je slovenska reprezentanca do 15 let v Glivicah prvi tekmovalni dan odigrala dve tekmi. V prvi tekmi so morali fantje priznati premoč Ukrajini, ki je zmagala z 19:7 (5:3, 4:1, 5:1, 5:2), v drugi pa so bili izbranci Tomislava Gradskega s 17:12 (4:6, 5:1, 6:2, 2:3) boljši od poljske ekipe WTS Polonia Bytom (U-16).

V prvi tekmi turnirja v Glivicah so, že ob 8.30, mladi slovenski vaterpolisti v svoji prvi uradni reprezentančni tekmi igrali proti Ukrajini, ki je po izenačeni uvodni četrtini v nadaljevanju tekme prišla do visoke zmage. Najboljši strelec ukrajinske izbrane vrste je bil Maksim Gurzan s petimi goli, enega manj je dosegel Oleksandr Ričun, medtem ko je Slovenija igrala v postavi: Maj Jenko, Aljaž Šantak, Aljaž Drolc, Nejc Velikanje, Gaj Pencelj, Marcel Lipnik 3, Martin Samelis 1, Luka Vujanović, Maksim Z. Gligorovski, Rok Kirasič, Vane Brišnik, Bine Štromajer 3, Luka Špernjak.

Veliko boljšo igro je slovenska izbrana vrsta pokazala v drugi tekmi, ko je po nekoliko slabšem začetku in zaostanku dveh zadetkov proti leto dni starejšim tekmecem iz poljske ekipe WTS Polonia Bytom, v drugi in tretji četrtini prišla do visoke prednosti. Pred zadnjo četrtino so imeli že šest zadetkov prednosti. S kar devetimi zadetki se je izkazal Marcel Lipnik. Svojo drugo tekmo na turnirju je Slovenija igrala v postavi: Maj Jenko, Aljaž Šantak, Aljaž Drolc 2, Nejc Velikanje, David Berić, Marcel Lipnik 9, Martin Samelis, Luka Vujanović, Maksim Gligorovski 1, Rok Kirasič 1, Vane Brišnik, Bine Štromajer 4, Roman Anufrijev.

V torek bo Slovenija spet igrala dve tekmi. Ob 10. uri se bo pomerila s Poljsko, ki je po dveh odigranih krogih edina brez poraza, ob 15. uri pa še s Slovaško, ki je z ekipo WTS Polonia Bytom igrala neodločeno. Zadnji dan turnirja pa jih spet ob 8.30 čaka še tekma z nemško ekipo Brandenburg.

Izidi prvega dne turnirja

Prvi krog: Slovenija – Ukrajina 7:19 (3:5, 1:4, 1:5, 2:5), Poljska – Brandenburg 13:6, WTS Polonia Bytom (U-16) – Slovaška 6:6.

Drugi krog: Ukrajina – Brandenburg 9:10, Poljska – Slovaška 12:7, Slovenija – WTS Polonia Bytom (U-16) 17:12 (4:6, 5:1, 6:2, 2:3).