Člani na testu pred EP ugnali Mladost

Slovenska vaterpolska reprezentanca je v svoji edini uradni tekmi pred začetkom EP v Mariboru z 11:9 (4:2, 1:2, 3:2, 3:3) premagala zagrebško Mladost. S tremi goli se je izkazal Jaša Kadivec.

Slovenija – Mladost Zagreb 11:9 (4:2, 1:2, 3:2, 3:3)

Maribor – Bazen Pristan, sodnika: Homovec, Suhadolnik.

Slovenija: Beton, Popović 1, Kadivec 3, Čanč, Lah, Stefanović 1, Pušavec 2, Paunovič, Seljak, Justin 1, Troppan 2, Cerar, Štromajer, Žurbi, Kačič, Šantak, Rajlić 1, Potočnik, D. Gostić. Selektor: Mirko Vičević.

Mladost Zagreb: Sunara, J. Bušić, Fajković, Solje, Gluhaić 1, Penava 4, Koprčina 2, Huljev, Blažević, Obuljen, Herceg, Jajčinović 1, Čosić, T, Bušić 1. Trener: Damir Vincek.

Pred 14 dnevi je v Zagrebu Mladost visoko premagala slovenske vaterpoliste, v tem obdobju pa so izbranci Mirka Vičevića zelo napredovali v svoji igri. V zadnji preizkušnji, prvi in edini uradni, so v mariborskem Pristanu v izenačeni tekmi premagali Zagrebčane in napovedali, da bodo v Dubrovnik odšli dobro pripravljeni. Do odhoda na prizorišče evropskega prvenstva, kamor bodo odšli v sredo, 3. januarja, jih čaka še nekaj treningov, tudi na starega leta dan in prvi dan novega leta, slovenski selektor pa bo v kratkem tudi objavil seznam igralcev, ki bodo v skupini D, v kateri so še Slovaška, Nizozemska in Romunija, skušali priti vsaj do ene zmage.

Slovenski vaterpolisti so na najboljši možni način začeli tekmo z Zagrebčani, saj so z golom svojega kapetana, Jaše Kadivca, še bolj zadovoljni so bili dve minuti pred iztekom uvodne četrtine, ko je Andraž Pušavec zadel za 4:1. Že v naslednjem napadu so z golom Eugena Koprčine gostje svoj zaostanek znižali. Tudi v drugi četrtini so prvi v polno zadeli slovenski vaterpolisti, med strelce se je vpisal Vukašin Stefanović, toda v nadaljevanju so bili boljši Zagrebčani, ki so prišli le do gola zaostanka.

Za nekoliko mirnejše nadaljevanje tekme sta ob menjavi strani poskrbela Benjamin Popović in Aljaž Troppan, ki sta slovenski reprezentanci spet priborila tri gole prednosti (7:4). Takšna je bila razlika tudi po prvi minuti zadnje četrtine, ko je svoj tretji gol na tekmi dosegel Kadivec (9:6). Ko so Zagrebčani s tremi zaporednimi goli, zadnjega je dosegel odlični Jerko Penava, izenačili na 9:9, je zadišalo po popolnem preobratu. Toda do njega ni prišlo, slovenski vaterpolisti so v obrambi strnili svoje vrste, v napadu pa sta njihovo zmago zagotovila Troppan in Pušavec.

Končni seznam igralcev, ki bodo nastopili na EP, bo Vičević objavil po nedeljskem dopoldanskem treningu.

Izjava po tekmi

Mirko Vičević, selektor slovenske reprezentance: »Nocojšnja tekma je bila dobra, tista pred 14 dnevi pa ni bila dobra, bi bil najkrajši komentar. Toda če bi ocenil samo tekmo, bi dejal, da je bilo tokrat več želje in borbenosti kot v Zagrebu. Prav tako smo dvignili raven svoje igre, kar tudi drži. Malo me skrbi, ker je bilo na trenutke premalo discipline v igri, ko smo iz naše posesti žoge nasprotnikom dovolili protinapade. Dobro, tokrat za to nismo bili ravno kaznovani, na EP bo to drugače. Vsekakor nas do odhoda čaka še veliko dela, časa pa ni prav veliko, vendar me veseli, da smo dvignili raven telesne pripravljenosti, čeprav smo še včeraj zvečer imeli izredno naporen trening. Nocoj so se fantje precej iztrošili, zato bomo oba delovna dneva, ki sta nam ostala do izteka leta, izkoristili tudi za počitek, delali pa bomo tudi na taktiki.«