Člani jutri začenjajo priprave na EP

V ponedeljek bo slovenska vaterpolska reprezentanca v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju začela priprave na evropsko prvenstvo, ki bo 4. do 16. januarja še drugič zaporedoma na Hrvaškem. Novi selektor slovenskih vaterpolistov, Mirko Vičević, je na prvi zbor poklical igralce, na katere je v kvalifikacijah za EP računal že njegov predhodnik Krištof Štromajer. 

V soboto so vaterpolisti Triglava v povratni četrtfinalni tekmi pokala Challenger dosegli svoj cilj in se zanesljivo uvrstili v polfinale, tekmo pa je iz Kotorja pozorno spremljal tudi Vičević, saj bodo jedro slovenske reprezentance na EP tvorili kranjski vaterpolisti. Zadovoljen je bil s tremi četrtinami, ne pa tudi z zadnjo, ki so jo Kranjčani nepotrebno visoko izgubili in to bo lahko ena od zadev, na katero bo svojo pozornost usmeril tudi nekoč eden najboljših vaterpolistov na svetu. 

»Seznam je isti, kot ga je v kvalifikacijah uporabil že Štromajer, ki ima nemalo zaslug, da se je Slovenija uvrstila na evropsko prvenstvo. Tudi zato je eden od razlogov, zakaj ga nisem spreminjal, sva se pa z njim srečala tudi prejšnji teden v Kranju. Že tako se z njim dolgo poznava, imava odlično komunikacijo in mi je veliko že pomagal. Prepričan sem, da bo, kolikor bo lahko, pomagal tudi v prihodnje, da bomo vsi skupaj naredili čim boljši rezultat na EP,« je pred jutrišnjim odhodom v Kranj dejal Vičević.

Pred tednom dni, ko je bil v Kranju dvojni spored, saj je ob prvi četrtfinalni tekmi Kranjčanov v pokalu Challenger, potekal tudi tretji turnir Alpe Waterpolo lige. Že takrat se je prvič srečal z reprezentančnimi kandidati.

»Manjkala sta kapetan reprezentance Jaša Kadivec, ki je imel obveznosti s Primorjem in Vukašin Stefanović, ki sta prav tako na tem seznamu. Kaj sem jim dejal? Pravzaprav nič posebnega, povedal sem jim samo, da nisem noben čarovnik ali kakšen diktator, pač pa popolnoma normalen človek. Pomembno bo, da bodo igralci razumeli, da je to naše skupno delo, ki ga moramo opraviti z zadovoljstvom. Če bomo resnično sodelovali in dali vse od sebe, se lahko nadejamo tudi rezultata. V nekaj besedah sem jih pojasnil načrt priprav, bolj podrobnega bodo dobili po jutrišnjem zboru.« 

Priprave bodo potekale dvakrat dnevno, vmes bo tudi nekaj premora. Delalo se bo tudi po skupinah in posamičnih položajih, prav tako pa bodo imeli tudi nekaj pripravljalnih tekem. Prva bo na sporedu že v petek, ko se bodo pomerili z zagrebško Mladostjo, pred božičem pa bodo odšli še na Reko, kjer jih čaka tekma s Primorjem.

»To je za zdaj dogovorjeno in ob tej priložnosti bi se rad zahvalil Damirju Vinceku, trenerju Mladosti in Igorju Hiniću, trenerju Primorja, ki sta takoj našla termin in izrazila željo, da bi bili njuni ekipi naš sparing partner. Iščemo še nasprotnika za uradno tekmo pred novim letom, ki bi bila nekakšna generalka pred odhodom v Dubrovnik. Ena od možnosti je Izrael, ki je na pripravah v Srbiji in na Hrvaškem,« je še pojasnil Vičević.

Slovenija bo prvi del evropskega prvenstva igrala v Dubrovniku. V skupini D bo njihov prvi nasprotnik Slovaška, s katero bodo igrali 5. januarja, ob 17.45. Po dnevu odmora se bodo slovenski vaterpolisti, prav tako ob 17.45, pomerili z Romunijo, v zadnji tekmi skupinskega dela tekmovanj pa jih 9. januarja, ob 20.15, čaka še tekma z Nizozemsko. 

Seznam slovenske vaterpolske reprezentance za EP

Vratarji: Jure Beton, Nejc Osel (oba Triglav), Gašper Žurbi (Ljubljana Slovan).

Igralci: Jaša Lah, Juš Vončina, Jan Justin, Aleksander Paunovič, Nikola Rajlić, Aljaž Troppan, Dejan Gostić, Benjamin Popović, Andraž Pušavec, Aleksander Cerar (vsi Triglav), Matija Bernard Čanč, Vukašin Stefanović, Enej Potočnik (vsi Ljubljana Slovan), Tim Kačič, Jurij Seljak, Aljaž Pevec (vsi Branik Maribor) in Jaša Kadivec (Primorje, Hrvaška).

Selektor: Mirko Vičević, pomočnika: Teo Galić in Marko Gostić, direktor reprezentanc: Jernej Seljak, tehnični vodja: Boštjan Lah.Verified by MonsterInsights