Za slovo od SP še en visok poraz

Slovenska kadetska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu U16 v Volosu izgubila še svoje peto zaporedno srečanje. V tekmi za 15. mesto jih je z 12:3 (2:1, 3:0, 2:1, 5:1) premagal še Egipt. Izbranci Nikole Hajdina so tekmovanje končali na 16. mestu.

SLOVENIJA : Egipt 3:12 (1:2, 0:3, 1:2, 1:5) 

Volos – Sodnika: Boros (Avstrija), Salnichenko (Kazahstan).

Slovenija: Karničar, Šantak, Poličnik, Povhe, Lukić, Bašić, Poznik, Kirasič, Klobučar 1, Laketić, Ćetković 1, Štromajer 1, Udovč. Selektor Nikola Hajdin, pomočnik selektorja Tadej Peranovič. 

Egipt: Elessawy, Rafeek 1, Ahmed 3, Anwar, Hegazy 1, Haytham 2, Tarek 2, Seody 1, Majed, Elhelaly, Khalaf, Hamdy 2 in Osman.

Na svoji zadnji tekmi na svetovnem prvenstvu so slovenski kadeti verjetno prikazali svojo najslabšo igro. Že na polovici tekme so zaostajali za štiri gole, ki bi jih ob bolj učinkoviti igri v napadu morda še lahko nadomestili, toda v njihovi igri ni bilo prave energije. Za nameček so se v zadnji četrtini dokončno predali ter še enkrat visoko izgubili. Dosegli so le tri gole, že tretjič na tem prvenstvu.

Če je začetek tekme proti Egipčanom obetal, saj so slovenski kadeti z golom Luke Ćetkovića povedli, je bilo nadaljevanje precej slabše. Kar 14 minut niso premagali nasprotnikovega vratarja, na drugi strani je moral Gal Karničar kar sedemkrat po žogo v svojo mrežo. Šele pri zaostanku šestih golov je Nace Štromajer dosegel drugi gol za Slovenijo. Ob visokem zaostanku so se v zadnji četrtini, ki jo je v golu začel Bor Udovč, dokončno predali. Na drugi strani so Egipčani pridno polnili slovensko mrežo, zadnji gol za slovensko izbrano vrsto v Grčiji pa je 15 sekund pred koncem tekme dosegel Jaka Klobučar.

V Grčiji je Slovenija do zmage prišla le v prvem krogu, ko je v skupinskem delu tekmovanja s 17:3 premagala Azerbajdžan, na drugi tekmi pa jo je Hrvaška premagala z 20:2. V osmini finala so jih s 13:3 premagali Španci, nato je v zlati skupini sledil še en visok poraz, tudi tokrat s 13:3 proti Japonski. Nekaj boljši vtis so v tekmi za uvrstitev od 13. do 16. mesta pustili v dvoboju z Avstralijo, ki so ga izgubili z 10:8, za konec pa je bil, kot rečeno, boljši od njih še Egipt. Kot zanimivost velja omeniti, da so na prvenstvu igrali z reprezentancami iz štirih različnih celin, Evrope, Azije, Avstralije in Afrike.

Statistika tekme!

Mojca Kirasič