V soboto s Švico

V soboto, 6. novembra ob 19.00, se bo članska vaterpolska reprezentanca na POB Kranj na prijateljskem srečanju pomerila z reprezentanco Švice. Gre za prvo uradno srečanje članske izbrane vrste po več kot osmih letih.

Reprezentanca bo sicer s Švico trenirala vse od petka do nedelje. Moštvi sta termin med 5. in 7. novembrom, ki je bil sicer predviden za tekme prvega kroga kvalifikacij za EP 2022 v Splitu, izkoristili za skupne priprave. Obe reprezentanci nato čaka drugi krog kvalifikacij, ki bo na sporedu februarja, znašli pa sta se v isti skupini, v kateri bodo nastopale tudi izbrane vrste Nemčije, Francije in Belgije. Tudi ta kvalifikacijski turnir bo potekal v Kranju.

REPREZENTANCA SLOVENIJE:

Vratarji: Jure Beton (Triglav), Gašper Žurbi (Calcit Kamnik), Marko Prcać (Koper 1958)

Centri: Jaša Kadivec, Matic Rahne (oba Triglav), Martin Stele (Calcit Kamnik)

Branilci: Andraž Pušavec, Benjamin Popović (oba Triglav), Aleksander Cerar (Calcit Kamnik), Martin Puš, Enej Potočnik (Ljubljana Slovan)

Krila in zunanji: Jan Justin, Jaša Lah, Aleksander Paunović, Dejan Gostić, Marko Gostić (vsi Triglav), Matej Rajšp, Aljaž Pevec (oba Graz), Matej Nastran (Koper 1958)

Štab: Krištof Štromajer (selektor), Jaka Mikoletič (pomočnik)

Vse ljubitelje vaterpola vabimo, da se udeležijo sobotnega srečanja in podprejo fante na začetku pisanja neke nove zgodbe. Za vstop na tribuno velja pogoj PCT.

FOTO: Tit Košir

Verified by MonsterInsights