V soboto prvi zbor reprezentance do 15 let

V soboto, ob 9.30, se bodo v mariborskem kopališču Pristan pod vodstvom Tomislava Gradskega prvič zbrali vaterpolisti letnika 2008 in mlajši, ki jih julija čaka evropsko prvenstvo v Podgorici.

Na zbor so vabljeni vsi igralci, za katere klubi menijo, da imajo določeno kakovost in potencial za reprezentanco. Prvega srečanja se iz opravičljivih razlogov ne bodo mogli udeležiti le vaterpolisti AVK Triglava, ki so včeraj odšli na priprave v Nemčijo, vendar bo zanje trening opravljen naknadno v Kranju, ko bo potekalo tudi testiranje preostalih igralcev. Vsi drugi bodo testiranje imeli v Mariboru, popoldne, med 14.30 in 16.00 pa je načrtovana še medsebojna trening tekma. 

»Želimo narediti širšo bazo vseh kandidatov za reprezentanco do 15 let, da sploh vidimo, s čim razpolagamo. V nedeljo sem si ogledal turnir državnega prvenstva v Mariboru in očitno je, da sta AVK Triglav in Ljubljana Slovan nosilca kakovosti v tej kategoriji. Iz razgovora s trenerji klubov sem slišal, da je letnik 2009 morda celo bolj nadarjen od letnika 2008, vendar se bo vse tako ali tako videlo skozi zbore reprezentance, ki jih načrtujemo enkrat mesečno. Za prvomajske počitnice imamo dogovorjen turnir na Poljskem. Končni cilj te generacije v tem letu je evropsko prvenstvo v Podgorici, dolgoročnejši pa, da bi čim več igralcev čez leta lahko kandidiralo tudi za člansko reprezentanco. Žal mi je le, da bo v soboto šele prvi takšen zbor, ampak je, kar je in pred nami je veliko dela,« je pred sobotnim zborom najmlajše slovenske reprezentance dejal njen trener Tomislav Gradski, ki mu bo pri delu pomagal Aljaž Pevec. 

 

Verified by MonsterInsights