V novi sezoni slovenski klubi v ligi Alpe Waterpolo

V novoustanovljeni Alpe Waterpolo League (AWL) bo nastopilo dvanajst klubov, med njimi tudi pet slovenskih. Tekmovanje bo potekalo po turnirskem sistemu, prvi pa bo na sporedu 29. in 30. oktobra v Gradcu. Najboljše štiri ekipe po petih turnirjih oz. enajst odigranih tekmah se bodo sredi marca pomerile še na zaključnem turnirju.

V ligi Alpe Waterpolo bodo nastopili klubi iz petih držav – Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije ter Bosne in Hercegovine. Najbolj številčni bodo slovenski klubi, saj bo v njej vseh pet klubov, ki so lani igrali tudi v prvi slovenski ligi. Nastopili bodo aktualni državni prvak AVK Triglav Kranj, podprvak Calcit Waterpolo, VK Ljubljana Slovan, VD Grafist Koper in AVK Branik Maribor. Avstrijo bo zastopala trojica WBC Graz, ASV Wien in WBC Tirol, Hrvaško VK Opatija LRH in VK Jadran Kostrena, PN Trieste bo edini predstavnik Italije, VK Borac Banja Luka pa Bosne in Hercegovine.

Kot smo že omenili, bo tekmovanje potekalo po enokrožnem sistemu na petih turnirjih. Prvi bo 29. in 30. oktobra v Gradcu, drugi 19. in 20. novembra v Sloveniji (domačin še ni določen), tretji 10. in 11. ali 17. in 18. decembra na Reki, četrti 21. in 22. ali 28. in 29. januarja 2023 v Sloveniji (domačin še ni določen) in peti 18. in 19. ali 25. in 26. februarja v Banja Luki. Zaključni turnir najboljše četverice po rednem delu tekmovanja bo 18. in 19. ali 25. in 26. marca v Sloveniji.