Turnir končali z nagrado za fair play

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 12 let je v svojem prvem nastopu regionalni turnir v Herceg Novem v Črni gori končala na desetem mestu. Najbližje zmagi je bila v svoji zadnji tekmi skupine A, ko je proti Budvi izgubila s 5:7 (3:1, 0:2, 0:1, 2:3), v tekmi za deveto mesto pa je bil z 12:0 (4:0, 2:0, 2:0, 4:0) boljši od nje Primorac. Vendar varovanci Gašperja Šenice domov niso odšli brez priznanja, saj je v njihovi rokah končal pokal za fair play.

V svojem prvem nastopu v reprezentančnih kapicah so najmlajši slovenski vaterpolisti turnir v Herceg Novem resda končali na zadnjem mestu, vendar jih velja pohvaliti za borbeno igro in vzorno obnašanje. Prvi dan je bil s 17:0 boljši od njih Šabac, nato pa z 12:3 še korčulanski KPK, v petek pa so izgubili še proti zagrebški Mladosti z 2:16. Med strelce sta se vpisala Bor Škrlj in Svit Trontelj.

V zadnji tekmi skupini A so se pomerili z Budvo. Prvo četrtino so z golom Jake Belića s petih metrov in dveh golov Bora Škrlja dobili. Čeprav so se slovenski vaterpolisti dobro borili tudi v nadaljevanju tekme, to ni bilo dovolj, da bi prišli do svoje prve zmage. Zanju sta bili usodni predvsem druga in tretja četrtina, ko niso premagali nasprotnikovega vratarja. V zadnji četrtini je Škrlj s svojim tretjim golom na tekmi slovensko izbrano vrsto še približal na gol zaostanka (4:5), toda po dveh zaporednih golih Budve, je bila tekma odločena. Minuto in pol pred koncem tekme se je med strelce še enkrat vpisal še Belić.

Slovenski vaterpolisti so tako proti Primorcu iz Kotorja igrali za končno deveto mesto. Že utrujeni od številnih težkih tekem, ki jih do zdaj niso bili vajeni, so že po prvi četrtini zaostajali za štiri gole. Čeprav so si do konca tekme priigrali nekaj lepih priložnosti, niso dosegli častnega gola.

Za slovensko reprezentanco so v Herceg Novem igrali: Andrija Stevanović, Uroš Cvijanović, Jaka Belić, Bor Fajon, Svit Trontelj, Tim Kolednik, Maks Julijan Virc, Urban Škulj, Gregor Logar, Arne Valant, Maj Pogačar, Jakob Sakelšek, Bor Škrlj, Marko Vidić in Filip Milošević.