Triglav sklenil evropsko pot

Vaterpolisti AVK Triglav Kranj so pretekli konec tedna gostili turnir skupine D novoustanovljenega pokala Challenger. Na njem so zasedli končno tretje mesto in končali z evropskimi nastopi za sezono 2022/23.

V nadaljevanje tekmovanja sta se uvrstili moštvi Apollona in Ludwigsburga, tako kot Kranjčani pa so z evropskimi nastopi zaključili vaterpolisti danskega Kastrupa. Prav dansko moštvo so Triglavani v prvem krogu ugnali s 13:9, nato pa v tekmi, ki je bolj kot ne odločala o napredovanju, žal z 11:13 priznali premoč nemškemu moštvu. Tudi na zadnji tekmi so se v uvodu dobro upirali zmagovalcem skupine iz Grčije, a nato jim je pošla sapa in doživeli so visok poraz s 6:20.

Triglav sedaj, tako kot Koper, Kamnik in Ljubljano Slovan, čaka boj za pokalno lovoriko in pa nastopi v ligi AWL, jer Slovenijo zastopa še mariborski Branik. Po koncu omenjenega tekmovanja pa spomladi prihodnje leto vseh pet moštev začenja tudi ligaško tekmovanje in nov boj za naslov državnega prvaka.

Statistiko in rezultate vseh tekem Triglava pretekli konec tedna pa najdete na spodnji povezavi: https://len-ws.microplustimingservices.com/lenchallengercup/indexCL_web.php?cal=1

FOTO: Tit Košir

Verified by MonsterInsights