Sredi oktobra v Kranju nov vaterpolski spektakel

V Splitu je vodstvo Evropske vaterpolske zveze opravilo tudi žreb skupin prvega kroga evropskega pokala LEN. Med 24 prijavljenimi ekipami iz enajstih držav je tudi slovenski aktualni državni prvak AVK Triglav. Kranjčani bodo gostitelji turnirja skupine C, v kateri bodo med 13. in 16. oktobrom v Kranju igrale še ekipe Terrassa (Španija), Strasbourg (Francija), Honved Budimpešta (Madžarska), Telimar Palermo (Italija) in Valis Valjevo (Srbija).

Kranjčani se tako po letu 2020 spet vračajo na evropsko sceno. Takrat so prav tako gostili eno od skupin v pokalu LEN, v kranjskemu olimpijskemu bazenu so jim nasproti stali Crvena Zvezda, OSC Budimpešta in Noisy-le-Sec. Nič manj, če ne bolj kakovostna bo letošnja zasedba, saj bodo nastopile ekipe iz držav, ki sodijo v sam vrh evropskega vaterpola. Za mlado kranjsko ekipo bo to dobrodošla izkušnja.

»Skupina je zagotovo atraktivna, saj v njej najdemo tako nekdanje zmagovalce lige prvakov, kot tudi najboljša moštva iz najmočnejših lig. Malo poznamo zgolj Valis, s katerim smo lani igrali v regionalni ligi, vsi ostali pa so neznanka. V Kranju nas zagotovo čaka nov vaterpolski spektakel,« je žreb komentiral Krištof Štromajer, trener kranjskih vaterpolistov, ki je bil v Splitu tudi v vlogi selektorja slovenske reprezentance.

Lanskoletni zmagovalec Sabadell ne bo branil prvega mesta, saj je dobil posebno povabilo za nastop v ligi prvakov in bo tako igral v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. V naslednji krog se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe iz vsake skupine, peto in šesto moštvo v svojih skupinah pa bosta sezono lahko nadaljevali v novoustanovljenem pokalu LEN Challenger.

Skupine v evropskem pokalu LEN:

Skupina A (Solun, Grčija): Solaris (Hrvaška), Ludwigsburg 08 (Nemčija), Montpellier (Francija), Tenerife Echeyde (Španija), PAOK Solun (Grčija), ZV De Zaan (Nizozemska).

Skupina B (Sirakuza, Italja):Szolnok Dozsa (Madžarska), Partizan Beograd (Srbija), Ortigia Sirakuza (Italija), Ydraikos NC (Grčija), Pays d’Aix (Francija), ZVL 1886 (Nizozemska).

Skupina C (Kranj, Slovenija): Terrassa (Španija), Team Strasbourg (Francija), Honved Budimpešta (Madžarska), Telimar Palermo (Italija), Valis Valjevo (Srbija), Triglav Kranj (Slovenija).

Skupina D (Barcelona, Španija): Trieste (Italija), Apollon Smyrnis (Grčija), Mediterrani (Španija), Crvena Zvezda (Srbija), BVSC-Zuglo (Madžarska), SKP Košice (Slovaška).

Tit Košir