Šest zadetkov Tima Kačiča ni bilo dovolj

Slovenska vaterpolska reprezentanca je prvi dan regionalnega turnirja za igralce, rojene leta 2007 in mlajše, v Novem Sadu v drugem morala priznati premoč reškemu Primorju, ki je zmagalo z 20:12 (6:3, 4:4, 4:3, 6:2). V prvem krogu so bili izbranci Nikole Hajdina prosti, danes pa jih čakata tekmi s Košutnjakom in Jadranom iz Herceg Novega. 

Zaradi šolskih obveznosti je slovenska reprezentanca do 16 let v Novi Sad odšla v zelo okrnjeni zasedbi, tudi z nekaterimi igralci, ki so nekaj starejši, toda takšni turnirji so zanje več kot dobrodošli. Potem ko so bili slovenski vaterpolisti v prvem krogu prosti, so v drugem igrali proti reškemu Primorju, ki je v uvodni tekmi skupine B visoko premagalo domačo Vojvodino. Rečani so svojo premoč potrdili tudi v dvoboju s slovensko izbrano vrsto, ki je nastopila le z devetimi igralci. Tudi to je vplivalo na končni izid, kajti v zadnji četrtini so Rečani prišli do visoke zmage.

Začetek tekme za slovenske vaterpoliste ni bil najboljši, saj je Primorje na prvi odmor odšlo s prednostjo treh zadetkov. Po zadetku Tima Kačiča so se jim Slovenci približali na zadetek zaostanka (5:6), za zadetek pa so zaostajali še potem, ko se je drugič med strelce vpisal Jurij Seljak. Do nove višje prednosti so reški vaterpolisti prišli v tretji četrtini po nekaj zadetkih Lena Dujmića, ko so povedli s 14:8. Razpoloženi Kačič je z dvema zadetkoma do konca četrtine še vlil nekaj upanja slovenski reprezentanci, ki pa ji je zmanjkalo moči, kajti Hajdin je ob dveh vratarjih, Galu Karničarju in Mateu Kulenoviću, lahko računal le na sedem igralcev. 

S šestimi zadetki se je v slovenski reprezentanci izkazal Tim Kačič, po dvakrat sta v polno zadela še Jurij Seljak in Marko Zec, po enkrat Miha Šantak in Florijan Poličnik, ob obeh vratarjih pa sta bila v ekipi še Gašper Pajnik in Jan Herzog. Najboljši strelec Primorja je bil Len Dujmić s sedmimi zadetki, dva manj pa je dosegel Viktor Tončinić.

Izidi prvega dne

Skupina A, prvi krog: Budva – Zadar 16:15, Primorac – Šabac 11:16; drugi krog: Zadar – Primorac 11:6, Jug – Budva 13:9, Šabac prost.

Skupina B, prvi krog: Primorje – Vojvodina 18:6, Košutnjak – Jadran Herceg Novi 6:8; drugi krog: Vojvodina – Košutnjak 3:18, Slovenija – Primorje 12:20 (3:6, 4:4, 3:4, 2:6).

Verified by MonsterInsights