Reprezentanca dečkov 11. na EP

Reprezentanca Slovenije U15 je danes sklenila z nastopi na EP v bolgarskem Burgasu. Od nedelje dalje so se naši fantje merili najprej v skupini s Srbijo (4:22), Belorusijo (14:9) in Črno goro (10:8), kar je zadostovalo za 3. mesto in borbo v dodatni tekmi za četrtfinale. Tam so se fantje merili s Španijo in nesrečno izgubili z 11:12 in se tako podali v borbo za mesta med 9. in 12. Tu so se najprej srečali z Rusi, ki so izkoristili nekoliko slabši dan naših vaterpolistov po težki tekmi prejšnji večer, in slavili z 9:14. Danes pa so fantje spet pokazali igro, ki jih je krasila celotno prvenstvo in z zmago nad Turčijo z 11:5 osvojili končno 11. mesto. Zaključni boji bodo potekali v soboto in nedeljo, ekipa pa se v domovino vrača po koncu prvenstva.

Slovenija je nastopala v naslednji postavi: David Golob, Nejc Peric, Gašper Fičur, Jaša Lah, Lukas Z. Gligorovski (C), Jure Zupanc, Nikola Rajlič, Aleksander Paunovič, Jošt Čarni, Aleksander Cerar, Matija B. Čanč, Tim Kačič, Alan Lončarevič, Sergej Prikl in Jaka Grabec.

Štab: Elvir Bečič, Primož Romšak in Nenad Pilič.

Čestitke ekipi in štabu za uvrstitev in pa zahvala tudi navijačem ter štabu za vse utrinke z EP, ki jih lahko najdete tudi na našem FB profilu.

Verified by MonsterInsights