Prvo četrtino še skupaj, nato Poljaki premočni

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 15 let je na evropskem prvenstvu v Podgorici v svoji prvi tekmi skupine F izgubila proti Poljski s 7:19 (4:4, 0:5, 2:4, 1:6). V nedeljo, ob 15.40, bodo igrali s Češko, po prostem dnevu pa jih v torek, ob 10.20, čaka še tekma z Romunijo.

Slovenija – Poljska 7:19 (4:4, 0:5, 2:4, 1:6)

Podgorica – Športni center Morača, sodnika: Vasileiou (Grčija), Wengenroth (Švica).

Slovenija: Jenko, Špernjak; Šantak, Drolc, Brišnik, Berić 1, Lipnik 4, Pencelj, Vujanović 1, Gligorovski, Kirasič 1, Velikanje, Štromajer. Selektor: Tomislav Gradski.

Poljska: Michalski, Bankowski; Pawlak 1, Stasiak 2, Jasek, Zabski 4, Orzechowski, Olowski, Janicki 4, Grabinski 2, Pyrek 2, Zgola 3, Gutkowski 1.

V času prvomajskih praznikov so na turnirju v Glivicah poljski vaterpolisti premagali slovenske s 15:5. Vmes je minilo več kot dva meseca, izbranci Tomislava Gradskega so na nedavnem turnirju v Dečinu na Češkem osvojili drugo mesto, tudi ob veliko boljši igri kot na Poljskem, toda tudi Poljaki so napredovali v svoji igri, kar so v Podgorici tudi potrdili. Po izenačeni uvodni četrtini so v drugi prišli do visoke prednosti, ki so jo v zadnji četrtini le še povečali. S štirimi goli se je v slovenski reprezentanci izkazal Marcel Lipnik, po enkrat so v polno zadeli David Berić, Luka Vujanović in Rok Kirasič.

Slovenski vaterpolisti so obračun s poljskimi začeli na najboljši možni način, golom Kirasiča v svojem prvem napadu, ko so imeli igralca več. Z dvema zaporednima goloma so odgovorili Poljaki, ki so prav tako imeli igralca več, ob novih dveh slovenskih izključitvah pa so poljski vaterpolisti povedli s 4:2. Toda Berić z golom iz petih metrov ter Lipnik, svojim drugim na tekmi, sta minuto pred koncem prve četrtine izid izenačila. 

V drugi četrtini igra slovenske reprezentance ni bila več tako učinkovita kot v prvi, prav tako so popustili v obrambi, kar so telesno močnejši Poljaki izkoristili in ob polčasu vodili s petimi goli prednosti. Na polovici tretje četrtine je Poljska Gradskijevi četi pobegnila že za osem golov (12:4), tik pred zadnjim odmorom pa je Lipnik dosegel še svoj tretji gol za slovensko reprezentanco. Tudi v zadnji četrtini so bili Poljaki premočni za slovensko izbrano vrsto, ki je po zaslugi Lipnika dosegla še en gol. 

V drugi tekmi skupine F je Romunija s 24:3 ugnala Češko.