Primorac potrdil svojo premoč v regionalni ligi

Zadnji dan tretjega turnirja druge regionalne lige v Kranju so slovenski vaterpolisti morali priznati premoč Primorca iz Kotorja, ki je zmagal s 24:13 (6:4, 8:2, 5:3, 5:4). Slovenska reprezentanca je pred zadnjim turnirjem pri treh zmagah in sedmih porazih, kar je trenutno dovolj za šesto mesto.

Slovenija – Primorac 13:24 (4:6, 2:8, 3:5, 4:5)

Kranj – Pokriti olimpijski bazen.

Slovenija: Osel, Stefanović 3, Čanč 1, Potočnik 1, Lah 4, D. Gostić, Pevec 1, Paunovič, Pušavec, Cerar, Troppan 1, Rajlić, N. Štromajer 2, Karničar.

Primorac: Kralj, Brguljan 1, Marković 1, Gopčević 1, Mršić 5, Lambie 3, Petrov, Kastrop 3, Vico 3, Vučković 2, Ćetković 1, Stanojević 3, Isljamović, Vukanić 1.

Slovenski vaterpolisti so za slovo od kranjskega bazena igrali proti ekipi, ki do zdaj v regionalni ligi še ni izgubila in ki bi po kakovosti sodila v prvo regionalno ligo. Dodatna oteževalna okoliščina za slovensko izbrano vrsto je bilo tudi dejstvo, da tokratni trenerski duo, v odsotnosti Krištofa Štromajerja, Primož Troppan in Marko Gostić, ni mogel računati na najboljša slovenska vratarja, Jureta Betona in Gašperja Žurbija. Nejc Osel in Gal Karničar sta se sicer trudila in branila po svojih najboljših močeh, toda še vedno gre za mladinca, pred katerima je še veliko dela.

Začetek tekme je bil obetaven, saj so slovenski vaterpolisti že v svojem prvem napadu povedli. S petih metrov je bil uspešen Jaša Lah. Do konca uvodne četrtine so bili še trikrat v vodstvu, zadnjič pri izidu 4:3, ko je v polno zadel mladi Nace Štromajer. Toda v zadnjih dveh minutah in pol je ekipa iz Kotorja pokazala svojo kakovost, še bolj pa v drugi četrtini, v kateri je s petimi zaporednimi goli povedla z 11:4. S tem je bila tekma bolj ali manj odločena.

V zadnjih dveh četrtinah je bila igra spet bolj enakovredna, vendar je bil visok poraz neizogiben. S štirimi goli se je v slovenski izbrani vrsti izkazal Jaša Lah, pri gostih je bil s petimi goli najbolj učinkovit igralec tekme Marko Mršić.

V prvi tekmi zadnjega dne turnirja v Kranju je v črnogorskem obračunu Cattaro z 11:9 premagal Budvo.

Verified by MonsterInsights