Povzetek tekem v ligi štirih v 5. in 6. krogu (LJUBLJANA : KAMNIK)

Od sobote do ponedeljka smo spremljali tri članske tekme. V soboto je na kranjskem bazenu potekal 5. krog. V derbiju med Triglavom in Ljubljano z 10:7 slavila slednja, nato pa je bil še Kamnik boljši od Kopra s 16:11. V ponedeljek sta nato v sklopu 6. kroga na Kodeljevem igrali ekipi Ljubljane in Kamnika, domači pa so slavili s 27:6.

Na derbiju vodilnih ekip v prvi četrtini nismo videli zadetka. V drugem delu igra je Triglav povedel z 2:0, nato pa je Ljubljana vrnila z enako mero. Do polčasa sta obe ekipi zadeli še po enkrat in tudi na glavni odmor odšli poravnani. V tretji četrtini je nato Ljubljana povedla za dva zadetka, Triglav se je nato še dvakrat približal na -1, gostje pa so do tretjega odmora prednost povišali na tri zadetke. Tudi četrto četrtino je z golom odprla Ljubljana. Sledila sta dva zaporedna zadetka domačih, nato pa je 48 sekund pred koncem zadetek ljubljanskih vaterpolistov dokončno odločil zmagovalca. S to zmago si je Ljubljana tudi teoretično zagotovila prvo mesto in prednost domačega igrišča na prvi tekmi finala.

AVK Triglav Kranj : VK Ljubljana Slovan 7:10 (0:0, 3:3, 2:5, 2:2)
Strelci: Ančimer in Mikoletič 2, Popovič, M. Gostič in Močnik 1 za Triglav; Verač in Puš 2, Novak, Kecman, Leskovec, Fakin, Škof in Merlak 1 za Ljubljano.

Druga tekma dneva pa je odločala o tem, kdo bo prišel do prednosti tekme več doma seriji za tretje mesto. Kamnik je prvi na tekmi povedel, nato pa so Koprčani z dvema zadetkoma prešli v vodstvo. Domači so nato do konca četrtine zadeli še trikrat in na prvi odmor odšli s +2. Dve minuti pred koncem je bil s pravico zamenjave izključen tudi eden izmed izkušenejših igralcev ekipe Kopra Simon Berce. Kamnik je nato v drugem delu igre hitro zadel še trikrat in povečal svojo prednost na pet zadetkov. Gostje so se nato do konca srečanja približali največ na tri zadetke razlike, Kamnik pa je z zanesljivo zmago osvojil tretje mesto v ligi štirih.

VD Kamnik : VD Koper 1958 16:11 (4:2, 4:3, 3:3, 5:3)
Strelci: Ostrež 4, Briški in Bergant 3, Nikolič 2, Sokler, A. Smolej, V. Naglič in Debevec 1 za Kamnik; Brozovič 4, Anzeljc 3, Černeka 2, Adžič in Jačimovič 1 za Koper.

V ponedeljek smo spremljali še tekmo na Kodeljevem. Ljubljana je hitro prešla v vodstvo, Kamnik je uspel izenačiti, nato pa so domači s hitrimi zadetki začeli kontrolirati srečanje in do konca tekme zgolj še višali razliko, ter tako ostajajo edina neporažena ekipa v letošnji sezoni. Kamnik pa je prva ekipa, ki je odigrala vseh šest tekem lige štirih in se že lahko pripravlja na serijo za tretje mesto proti Kopru.

VK Ljubljana Slovan : VD Kamnik 27:6 (8:2, 6:1, 6:1, 7:2)
Strelci: Merlak 8, Verač 6, Leskovec 3, Šinkovec, Puš in Stele 2, Kecman, Pungerl, Fakin in Škof 1 za Ljubljano; Bergant in Briški 2, Belentin in Sokler 1 za Kamnik.

Lestvica:
1. Ljubljana (-1) 33
2. Triglav (-2) 21
3. Kamnik 9
4. Koper 1958 (-1) 3

Do konca lige štirih sta na sporedu še dve srečanji. V sredo, 31.5. se bosta na Kodeljevem pomerila Ljubljana in Triglav, teden dni kasneje, 7.6. pa v Žusterni še Koper in Triglav. Tako finale kot serija za tretje mesto se začneta 10.6.

J.M.