Povzetek finalnega dela članskega DP – Ljubljana povedla v finalu, Kamnik v seriji za tretje mesto

V soboto smo spremljali prvi tekmi finala in za tretje mesto v DP za člane. Na Kodeljevem je Ljubljana v pravi drami ugnala Triglav s 6:5, v Kopru pa je Kamnik s 13:8 ugnal domačo ekipo in se približal osvojitvi tretjega mesta.

Tekma v Ljubljani se je začela z nekaj zapravljenimi priložnostmi na obeh straneh, nato pa so Kranjčani ob igri z igralcem več povedli. Ljubljana je izenačila dobro minuto kasneje, nato pa v prvem delu srečanja zadetkov več nismo videli. V drugi četrtini je Triglav ponovno prešel v vodstvo in ga nato celo podvojil, Ljubljana pa je v tem delu igre ostala brez zadetka. Domači so se po menjavi strani zbrali in po tem, ko polovico tretje četrtine spet nismo videli golov, zadeli dvakrat, ter izid poravnali. Triglav je pol minute pred koncem tretjega dela igre spet povedel, domačim pa je v zadnjih sekundah uspelo izid pred zadnjim delom igre ponovno izenačiti. Na začetku četrte četrtine pa je Ljubljana prvič na srečanju povedla. Gostje so izenačili, nato pa je slabe štiri minute pred koncem domača ekipa izkoristila kazenski strel. To je bil tudi zadnji zadetek na srečanju, saj gostje kljub temu, da so imeli po minuti odmora tudi zadnji napad, niso uspeli izenačiti. Ljubljana je tako povedla z 1:0 v seriji, ki se igra na tri dobljene tekme.

VK Ljubljana Slovan : AVK Triglav Kranj 6:5 (1:1, 0:2, 3:1, 2:1)
Strelci: Verač 3, Kecman 2, Puš 1 za Ljubljano; Popovič, Nastran, M. Gostič, Justin in Pušavec 1 za Triglav.

Na bazenu Žusterna pa smo spremljali prvo srečanje v borbi za bron. Kamnik je začel silovito in v prvi četrtini domačim nasul pet zadetkov, prejel pa nobenega. Druga četrtina je bila bolj mirna, saj je na vsaki strani padel zgolj po en zadetek. V drugem polčasu je gostujoča ekipa nadzirala srečanje, saj Koprčanov nikoli ni spustila bližje, kot na -3. Kamnik si je torej priboril prednost z 1:0 v seriji, ki se igra na dve dobljeni tekmi.

VD Koper 1958 : VD Kamnik 8:13 (0:5, 1:1, 3:2, 4:5)
Strelci: Černeka 4, Anzeljc 2, Berce in Jačimovič 1 za Koper; Nikolič 4, Bergant in Debevec 3, Ostrež 2, Briški 1 za Kamnik.

Finale se nadaljuje v sredo v Kranju, druga tekma za tretje mesto pa bo v soboto v sklopu Dneva vaterpolistov v Kamniku.

J. M.

Verified by MonsterInsights