Povzetek finalnega dela članskega DP – Ljubljana ponovno vodi v finalu, Kamnik do končnega tretjega mesta

V soboto smo spremljali tretjo tekmo finala in drugo tekmo za tretje mesto. V prvi je Ljubljana po pravi drami in izvajanju kazenskih strelov ugnala Triglav s 13:12, Kamnik pa si je s še drugo zmago nad Koprom, bilo je 13:9, zagotovi končno tretje mesto.

Na Kodeljevem so bolje začeli gostje, ki so hitro povedli, Ljubljana je izenačila, Triglav pa je do konca prve četrtine ušel na +2. V drugem delu igre so Kranjčani še povišali svojo prednost, domači so hitro vrnili z zadetkom, Triglav pa je do odmora prednost spet povišal na tri zadetke. Po menjavi strani so gostje ušli že na štiri zadetke prednosti, nato pa je sledilo nekaj nezbranosti v njihovi obrambi in Ljubljana je v treh minutah izid poravnala. V zadnjem napadu v tem delu igre so nato domači prvič na tekmi tudi povedli. V zadnji četrtini dolgo nismo videli zadetka, nato pa je Triglavu uspelo izenačiti na 7:7. Ljubljana je še enkrat povedla, Triglav je minuto pred koncem spet izenačil, nato pa golov nismo več videli, tako da je o zmagi odločala loterija kazenskih strelov. V tej pa so bili bolj zbrani domači, ki so zadeli vseh pet strelov, medtem ko je ekipa Triglava zapravila strel v četrti seriji. Ljubljana tako vodi z 2:1 v zmagah in ima priložnost, da na naslednji tekmi ubrani naslov državnega prvaka.

VK Ljubljana Slovan : AVK Triglav Kranj 13:12 (1:3, 1:2, 5:1, 1:2; 5:4)
Strelci: Kecman in Stele 2, Verač, Leskovec, Fakin in Puš 1 za Ljubljano; Popovič, Nastran in Rahne 2, Ančimer in M. Gostič 1 za Triglav.
Petmertovke: TRI (Popovič, Nastran, Štirn, M. Gostič (X), Troppan), LJ (Puš, Kecman, Verač, Merlak, Fakin)

V Kamniku pa je bila zadnje dejanje letošnjega dneva vaterpolistov druga tekma za tretje mesto. Za razliko od prvega srečanja se Kamničanom tokrat ni uspelo takoj odlepiti, vseeno pa so na prvi odmor odšli s prednostjo zadetka. V drugem delu igre so nato pritisnili na plin in zabili kar trikrat, svojo mrežo pa ohranili nedotaknjeno. Koper se e nato v tretji četrti približal a -2, Kamnik pa je nato vendarle konca tega dela igre prednost povišal nazaj na tri zadetke. V zadnji četrtini so nato domač hitro zabili dva zadetka, Koper je odgovoril z enim, domači pa so nato zabili še dvakrat in dobre tri minute pred koncem povedli za šest. Koper je do konca uspel le še omiliti poraz, Kamničani pa se zasluženo veselijo brona v letošnjem državnem prvenstvu, do katerega so prišli z 2:0 v zmagah.

VD Kamnik : VD Koper 1958 13:9 (4:3, 3:0, 2:3, 4:3)
Strelci: Briški 6, S. Novak in Debevec 3, Nikolič 1 za Kamnik; Anzeljc 6, Vatovec 2, Černeka 1 za Koper.

Četrta tekma članskega finala bo v sredo v Kranju.

J.M.