Povzetek 8. kola rednega dela DP za člane

V tem kolu smo v Kranju spremljali derbi med Triglavom in Ljubljano, ki so ga dobili gostje z 9:8. V Mariboru pa je Koper premagal Branik z 9:5 in mu tako odnesel še zadnjo možnost za igranje v ligi štirih. Kamnik je bil prost.

Na Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju smo spremljali izjemno izenačeno, napeto in tudi dokaj nervozno tekmo. Ljubljana je dvakrat povedla, Triglav pa je do konca prve četrtine izenačil. V drugi četrtini smo videli tudi dve izključitvi s pravico zamenjave, najprej Leskovca na gostujoči strani, nato pa še M. Gostiča na domači. Tudi v tem delu igre sta ekipi zadeli po dvakrat in bili ob polčasu poravnani. V Tretji četrtini je nato triglav povedel, Ljubljana pa hitro izenačila. Sredi tega dela igre je zaradi tretje izključitve tekmo končal do takrat prvi strelec gostov Verač, takoj v naslednjem napadu pa je enako doletelo še domačega kapetana Popoviča. Minuto do konca je Ljubljana zadela še drugič in na zadnji odmor odšla s +1. Na začetku zadnje četrtine je nato Triglav z dvema hitrima zadetkoma rezultat preobrnil, gostje pa so vrnili kar s tremi in prvič na tekmi je imela ena izmed ekip dva gola prednosti. Triglav je nato znižal, imel po minuti odmora tudi zadnji napad na tekmi, vendar pa je zadnji strel končal v bloku gostov, ki so se veselili zmage in že potrdili prvo mesto na lestvici po rednem delu.

AVK Triglav Kranj : VK Ljubljana Slovan 8:9 (2:2, 2:2, 1:2, 3:3)
Strelci: Nastran 4, Rahne 2, Štirn in M. Gostič 1 za Triglav; Verač, Kecman in Stele 2, Fakin, Novak in Merlak 1 za Ljubljano.

Na bazenu Pristan pa je Branik lovil še zadnji vlak za uvrstitev v ligo štirih. Domači so začeli dobro in po prvem delu igre vodili za gol. V drugi četrtini je koper izid preobrnil in ob polčasu so gostje z Obale imeli gol prednosti. V tretji četrtini smo nato videli le en gol Branika, tako da sta ekipi v zadnjo četrtino vstopili poravnani. V tem delu igre pa so zopet zagospodarili Koprčani, zabili kar štiri gole in prejeli nobenega, ter tako končali upe Mariborčanov na nadaljevanje tekmovanja po rednem delu. Koper se je z zmago na tretjem mestu izenačil s Kamnikom, ki pa ima boljši izkupiček v medsebojnih tekmah.

AVK Branik Maribor : VD Koper 1958 5:9 (2:1, 2:4, 1:0, 0:4)
Strelci: Globovnik 2, Klipa, Lep, Ribič 1 za Branik; Anzeljc 6, Adžič, Černeka, Jačimovič 1 za Koper.

Lestvica: Ljubljana (6) 18, Triglav (6) 12, Kamnik (6) in Koper (7) 9, Branik (7) 0 točk.
V oklepaju je število tekem.

V soboto bo na sporedu predzadnje, 9. kolo rednega dela, v katerem bomo spremljali dvoboja Branika in Triglava ter Ljubljane in Kamnika. Koper bo prost.

J.M.