Povzetek 4. kroga lige štirih za člane – KOPER : LJUBLJANA

Povzetek 4. kroga lige štirih za člane – KOPER : LJUBLJANA
18 maja, 2017 Aleksander Sokler

Po zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja za kadetsko EP sta se na Kodeljevem pomerili še ekipi Kopra in Ljubljane Slovan. Po dogovoru med kluboma je bila tekma v Ljubljani, saj so Ljubljančani v prvem delu sezone dvakrat gostovali na Obali. Tokrat gostje na sicer domačem bazenu so upravičili vlogo favorita in slavili z 28:6.

Ljubljana je v močnem nalivu ves čas nadzirala srečanje in Koprčanom zadetka ni dopustila vse do zadnjih sekund druge četrtine. V drugem polčasi so Ljubljančani nato nekoliko umirili tempo igre, tako da so tudi »domači« prišli do še nekaj zadetkov. Ljubljana tako ostaja prva, Koper pa četrti.

VD Koper 1958 : VK Ljubljana Slovan 6:28 (0:8, 1:9, 3:6, 2:5)
Strelci: Černeka, Vascotto in Brozovič 2 za Koper; Merlak 6, Verač in Puš 5, Kecman 4, Fakin 3, Stele 2, Novak, Leskovec in Škof 1 za Ljubljano.
Lestvica:
1. Ljubljana (-1) 33
2. Triglav (-1) 27
3. Kamnik 6
4. Koper 3

Ta konec tedna se bo s tekmami podaljšal še v ponedeljek. V soboto najprej vabljeni na kranjski bazen, kjer bo v petem krogu na sporedu derbi med Triglavom in Ljubljano, za njim pa še odločilna tekma o tem, kdo bo imel prednost domačega terena v borbi za tretje mesto med Kamnikom in Koprom. V ponedeljek bo nato na Kodeljevem tekma šestega kroga med Ljubljano in Kamnikom.

J.M.