Povzetek 4. kroga lige štirih za člane – KOPER : LJUBLJANA

Po zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja za kadetsko EP sta se na Kodeljevem pomerili še ekipi Kopra in Ljubljane Slovan. Po dogovoru med kluboma je bila tekma v Ljubljani, saj so Ljubljančani v prvem delu sezone dvakrat gostovali na Obali. Tokrat gostje na sicer domačem bazenu so upravičili vlogo favorita in slavili z 28:6.

Ljubljana je v močnem nalivu ves čas nadzirala srečanje in Koprčanom zadetka ni dopustila vse do zadnjih sekund druge četrtine. V drugem polčasi so Ljubljančani nato nekoliko umirili tempo igre, tako da so tudi »domači« prišli do še nekaj zadetkov. Ljubljana tako ostaja prva, Koper pa četrti.

VD Koper 1958 : VK Ljubljana Slovan 6:28 (0:8, 1:9, 3:6, 2:5)
Strelci: Černeka, Vascotto in Brozovič 2 za Koper; Merlak 6, Verač in Puš 5, Kecman 4, Fakin 3, Stele 2, Novak, Leskovec in Škof 1 za Ljubljano.
Lestvica:
1. Ljubljana (-1) 33
2. Triglav (-1) 27
3. Kamnik 6
4. Koper 3

Ta konec tedna se bo s tekmami podaljšal še v ponedeljek. V soboto najprej vabljeni na kranjski bazen, kjer bo v petem krogu na sporedu derbi med Triglavom in Ljubljano, za njim pa še odločilna tekma o tem, kdo bo imel prednost domačega terena v borbi za tretje mesto med Kamnikom in Koprom. V ponedeljek bo nato na Kodeljevem tekma šestega kroga med Ljubljano in Kamnikom.

J.M.