Poslovil se je Slavko Brinovec

Svojo bogato življensko pot je sklenil priznani kranjski športni delavec, nekdanji vaterpolist in med drugim tudi prejemnik Bloudkove nagrade Slavko Brinovec, ki je na področju športa pustil neizbrisen pečat.

Kot mladenič se je začel vključevati v različne šport. Njegova prva izbira sta bila plavanje in vaterpolo. Kot plavalec in vaterpolist je sodeloval v ekipi kranjskega Triglava, ki je osvajala slovenska prvenstva in dosegala visoke uvrstitve na zveznih tekmovanjih. Bil je član slovenske vaterpolske reprezentance.

Vodil je gradbeni odbor za pokriti zimski olimpijski bazen. Pri pripravi evropskega prvenstva v vaterpolu je bil član gradbenega odbora za letno kopališče. Za to delo je dobil državno nagrado na področju športa – Bloudkovo nagrado. Pomagal je pri Evropskem prvenstvu v vaterpolu, pri Evropskem veteranskem prvenstvu, pri veteranskem prvenstvu v plavanju. Ob šestdeset letnici kluba je pripravil obsežno čez 300 strani obsegajočo barvno športno kroniko, Veličastnih šestdeset let kranjskega vaterpola, kar je eno najobsežnejših tovrstnih del v Sloveniji. Ob 40-letnici samostojnosti Vaterpolske zveze Slovenije pa zbornik v obsegu 540 strani. z naslovom Razvoj vaterpola v samostojni Sloveniji, ki ga je izdala Fakulteta za šport v Ljubljani.

Sožalje svojcem in bližnjim.

Viri:
https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Slavko_Brinovec , https://www.slovenska-biografija.si/oseba/sbi1019310/

Fotografija: Slavko Brinovec ob kranjskem letnem bazenu z zbornikom o slovenskem vaterpolu / Foto: Tina Dokl