Mladinci ostali brez EP

Mladinska reprezentanca je na kvalifikacijskem turnirju v Košicah osvojila četrto mesto in se ni uvrstila na EP U19, ki bo septembra v Podgorici. Fantje so na štirih srečanjih zabeležili zmago in tri poraze. Najprej so bili v petek prekratki proti Francozom, nato pa še proti Slovakom. Sobota je prinesla gladko zmago nad Švico, danes pa so nato v tekmi, ki je odločala o tem, kdo bo prejel “wild-card” kot najboljša tretjeuvrščena reprezentanca, klonili proti Čehom, ki se tako veselijo odhoda v Črno goro, kjer bodo nadomestili izključene Ruse.

Reprezentanca Slovenjie je pod vodstvom Jureta Škofa in njegovih pomočnikov Andree Brunija in Nikole Hajdina nastopala v naslednji zasedbi:

Vratarja: Alan Lončarević, Bor Parovel (oba Grafist Koper).
Igralci v polju: Rok Bečić, Jaša Lah, Aleksander Paunović, Nikola Rajlić, Juš Vončina (vsi Triglav Kranj), Aleksander Cerar (Calcit Waterpolo), Jošt Čarni, Enej Potočnik, Matija Bernard Čanč (vsi Ljubljana Slovan), Gašper Fičur (Grafist Koper), Jurij Seljak, Tim Kačič (oba Branik Maribor), Lukas Zdravković Gligorovski (Valjevo).

Izjava selektorja po zadnjem srečanju turnirja:
»Zelo sem razočaran. Če ne dosežeš gola, preprosto ne moreš zmagati. Imeli smo vsaj 30 strelov proti češkim vratom, vendar ni bilo igralca, ki bi bil pri strelu in bi druge potegnil za sabo. Tokrat so zatajili naši ključni igralci, ki so, kot kaže, imeli preveliko tremo. Vso tekmo smo iskali igralca, ki bi bil pri strelu, vendar ni in ni šlo. Z igro v obrambi sem zadovoljen, to je bilo v redu, toda če v napadu ne daš gola, je vse to zaman. Domov se vračamo žalostni in razočarani, ampak tako je to v športu. Morali bomo še več trenirati, drugače ne bo šlo.«

STATISTIKA VSEH TEKEM: http://len.microplustiming.com/lenu19wpc2022/index_web.php?cal=1