Mladinci na pripravah v Banja Luki

Slovenska mladinska reprezentanca je danes v jutranjih urah odšla na krajše priprave v Banja Luko, kjer bo ostala do sobote. V petek in v soboto bodo z Borcem igrali tudi tekmi članskega državnega prvenstva. Iz opravičljivih razlogov so doma ostali Jaša Lah, Nikola Rajlić in Enej Potočnik prvič pa bo z reprezentanco Lukas Zdravković Gligorovski, ki v letošnji sezoni igra za Valjevo.

Kvalifikacije za nastop na evropskem mladinskem prvenstvu, ki bodo od 21. do 24. aprila na Slovaškem, se nezadržno približujejo, zato skuša vodstvo mladinske reprezentance ob pomoči Zveze vaterpolskih društev Slovenije izbrancem Jureta Škofa omogočiti čim boljše priprave.

»Na žalost z nami ne bo Laha, Rajlića in Potočnika, zato pa se nam bo prvič pridružil Gligorovski. Že danes ob šestih zvečer nas čaka prvi trening, potem nas v četrtek čakata dva treninga, enega bomo imeli še v petek dopoldne, medtem ko bomo zvečer, ob 19.30, igrali prvo tekmo z Borcem, druga pa nas čaka še ena ob 16. uri. Borac bo zagotovo prava ekipa za nas, pričakujemo lahko tudi polne tribune, kar bo za nas samo še dodatna preizkušnja pred kvalifikacijami. Upam, da bomo to izkoristili na najboljši možni način,« je pred odhodom v Banja Luko dejal Jure Škof, selektor slovenske mladinske reprezentance.

V Banja Luko so odpotovali: Rok Bečić, Gašper Brišnik, Aleksander Cerar, Matija Bernard Čanč, Jošt Čarni, Gašper Fičur, Tim Kačič Samo Koder, Alan Lončarevič, Nejc Osel, Bor Parovel, Aleksander Paunović, Miha Pogačar, Jurij Seljak, Juš Vončina in Lukas Zdravković Gligorovski. Ob selektorju Juretu Škofu sta v strokovnem vodstvu še njegova pomočnika Andrea Bruni in Nikola Hajdin ter direktor reprezentance Matej Koder.

Besedilo: Miha Štamcar / Foto: štab SLO U19