DP U15 Ljubljani Slovan

Včeraj je na POB Kranj potekalo finale DP U15, v katerem so vaterpolisti Ljubljane Slovan brez večjih težav ugnali vrstnike iz vrst kranjskega Triglava. Na koncu je bilo 27:8 za goste.

Triglav Kranj : Ljubljana Slovan 8:27 (3:10, 0:3, 3:8, 2:6)

Triglav: N. Štromajer in A. Vujanović 3, B. Štromajer 2, Jenko, Berić, Samelis, Pen, L. Vujanović, Gligorovski, Velikanje, Bukovšek. Trener: Rado Čermelj.

LJ Slovan: Ćetković 7, Ja. Klobučar 6, Poznik in Lipnik 4, Osmić in Seražin 2, Zohil in Robida 1, Florjančič, Milosavljevič, Živković, R. Kirasič, T. Kapić. Trener: Nikola Hajdin.

Ljubljančani so potrdili status najboljše ekipe rednega dela in slavili z visoko razliko, ter se zasluženo veselili lovorike. Vse skupaj je bilo odločeno že po prvem polčasu, ko so gostje vodili s +10, nato pa razliko do konca srečanja le še povečevali.

Srečanj za preostala mesta, ker sta Branik in Posejdon nastopala izven konkurence, Koper je bil izključen iz tekmovanja, Borac in Pula pa kot tuji moštvi nista imela pravice nastopa v zaključnih bojih.

Za oba finalista pa sezone še ni konec, saj ju čaka še pokalno tekmovanje. Žreb je določil, da se bodo aktualni prvaki v polfinalu udarili s kamniškim Calcitom, Triglav pa na zmagovalca omenjene tekme čaka v finalu. Obe srečanji bosta odigrani v sklopu Dneva vaterpolistov Slovenije, ki bo 18. junija tradicionalno v Kamniku.

Statistika celotne lige: https://zvds.si/tekmovanja/drzavno-prvenstvo-u15/


Foto: Mojca Kirasič (LJ Slovan – naslovna) in Krištof Štromajer (Triglav)

Verified by MonsterInsights