Borbeni člani brez EP, a z dobrim vtisom

Med 17. in 20. februarjem je na POB Kranj potekal kvalifikacijski turnir skupine  A za uvrstitev na EP 2022. Na prvenstvo v Split potujeta reprezentanci Francije in Nemčije, naši fantje pa so s tretjim mestom in zmagama nad Švico ter Belgijo izpolnili primarni cilj in po dolgem času spet nastopili v kvalifikacijah za veliko tekmovanje.

Varovanci Krištofa Štromajerja so za uvod v turnir ugnali Belgijo s 15:10, drugi dan turnirja pa še Švico z 11:5. V soboto in nedeljo sta jih nato čakali favorizirani Nemčija in Francija. Proti Nemcem je fante tepla predvsem neučinkovitost ob igri z igralcem več, kar je renomiran nasprotnik izkoristil in slavil z 20:5. Zadnji dan turnirja so Francozi proti našemu moštvu lovili gol razliko, ki bi jim prinesla prvo mesto v skupini. Fantom je napad tokrat stekel, a izkušeni nasprotniki so slavili s 26:11.

Slovenija je pod vodstvom Štromajerja in njegovih pomočnikov Jake Mikoletiča in Nikole Hajdina nastopila v naslednji zasedbi: Jure Beton, Benjamin Popović, Jaša Kadivec, Jaka Štirn, Jaša Lah, Matic Rahne, Aleksander Paunović, Marko Gostić in Andraž Pušavec (Triglav), Aljaž Pevec in Matej Rajšp (Graz), Martin Puš (C) in Alen Koso (Ljubljana Slovan) ter Matej Nastran in Gašper Fičur (Koper 1958).

Statistika vseh tekem: http://len.microplustiming.com/LENEuro2022Q/index_mobile.php?cal=1

Čestitke fantom in štabu za prikazano.

Fotogalerija bo v kratkem objavljena na našem FB profilu. Avtor naslovne fotografije – Tit Košir.