Kadetski naslov Triglavu

Dan po finalu DP U13, torej v nedeljo, smo v Kranju spremljali še zaključni turnir boja za državnega prvaka v kategoriji U17. Tudi tu so bili najboljši vaterpolisti Triglava, ki so, tako kot mlajši kolegi dan prej, v finalu ugnali Ljubljano Slovan. Ker so nastopile le tri ekipe je, po polfinalnem porazu z Ljubljančani, bron osvojil Branik.

Mariborski vaterpolisti so sicer redni del lige končali kot drugi in imeli enako število točk kot Kranjčani. A na zaključnem turnirju se jim je zalomilo že na prvi stopnici in zadovoljiti so se morali s tretjim mestom. Ljubljana je nato v finalu izzvala Triglav, ki pa je že do polčasa naredil razliko in nato srečanje mirno pripeljal do konca ter se veselil še druge lovorike v dveh dneh.

Rezultata finalnega turnirja:
POLFINALE:
Branik Maribor : Ljubljana Slovan 6:19 (1:6, 0:0, 1:7, 4:6)
Branik: Pajnik in Herzog 2, Seljak in M. Robnik 1, Kulenović, Viher, Kačič, Imširović, Donko, Breznik, Bauman. Trener: Robert Grubišić Čabo.
LJ Slovan: Poličnik 4, B. Kirasič, Petković in Radovanović 3, Babić 2, Ja. Klobučar, Poznik, Zidar in Ćetković 1, Karničar, Bajc, Rauter. Trener: Martin Puš.
FINALE:
Triglav Kranj : Ljubljana Slovan 16:8 (4:2, 6:1, 2:1, 4:4)
Triglav: Rajlić 5, N. Štromajer 4, Lukić, Laketić in Cvijanović Tepina 2, Šmrković 1, Osel, Peric, A. Vujanović, Baggia, A. Grabec, Velikanje, Udovč. Trener: Rado Čermelj.
LJ Slovan: Ćetković 3, Petković 2, B. Kirasič, Radovanović in Babić 1, Karničar, Ja.. Klobučar, Poličnik, Poznik, Zidar, Bajc, Rauter. Trener: Martin Puš.

V prvenstvu je sicer izven konkurence nastopil še celjski Posejdon, predčasno je tekmovanje zaključil koprski Grafist, kot tuji moštvi pa sta nastopila tudi Borac in Pula.

Tudi kadete do konca sezone čaka še pokalno tekmovanje, ki bo 12. junija v Kranju. Žreb je določil, da se bosta v polfinalu udarila tokratna finalista, Branik pa bo nasprotnika čakal v finalu.

FOTO: AVK Triglav Kranj in Mojca Kirasič/VK Ljubljana Slovan