Znana trinajsterica za sredozemske igre v Oranu

Med 138 slovenskimi športnicami in športniki, ki bodo od 25. junija do 5. julija nastopili na sredozemskih igrah v Oranu v Alžiriji, bo tudi slovenska vaterpolska reprezentanca. Zanjo bo igrala mladinska ekipa, letnik 2004 in mlajši, njihovi nasprotniki v skupini pa bodo Srbija, Portugalska, Črna gora in Francija.

Izbranci Jureta Škofa se bodo praktično dobili na dan odhoda v Alžirijo, kajti večino čakajo finalne tekme v končnici državnega prvenstva, nekatere v boju za naslov državnega prvaka, druge za končno tretje mesto.

»Žal priprav ne moremo organizirati, kajti vsi, ki so na seznamu, z izjemo Tima Kačiča, Jurija Seljaka in Lukasa Zdravkovića Gligorovskega, bodo svoje članske ekipe igrali tekme za prvo oziroma tretje mesto državnega prvenstva. Toda po drugi strani to pomeni, da bi morali biti zdaj v najboljši formi in tu ne vidim nobene slabe stvari. V veliko pomoč nam je bilo tudi to, da so vsi, v članskem prvenstvu igrali tudi za Gorico, večina pa je tudi bila na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo U-19, tako da z uigranostjo le ne bi smeli imeti preveč težav. Prepričan sem, da bodo vsi pripravljeni in da bodo zanje sredozemske igre velik izziv,« je nekaj tednov pred odhodom v Alžirijo dejal Jure Škof, selektor slovenske mladinske reprezentance.

Na sredozemskih igrah bodo igrali: Alan Lončarevič, Aleksander Cerar, Aleksander
Paunović, Gašper Fičur, Jaša Lah, Jošt Čarni, Jurij Seljak, Lukas Zdravković Gligorovski,
Matija Bernard Čanč, Nejc Osel, Nikola Rajlić, Samo Koder in Tim Kačič. Selektor: Jure
Škof, pomočnik: Nikola Hajdin.

foto Aleksander Sokler