Triglav pokalni članski prvak

Vaterpolisti Triglava so v pokritem bazenu na Kodeljevem v finalu pokala Slovenije pričakovano premagali domačo Ljubljano Slovan z 8:3 (1:2, 1:1, 4:1, 2:0). Za Kranjčane je to že sedemnajsta pokalna lovorika, medtem ko so Ljubljančani ostali pri treh.

Ljubljana Slovan – Triglav 3:8 (2:1, 0:1, 1:4, 0:2)

Ljubljana – Pokriti bazen na Kodeljevem, gledalcev 100, sodnika: Margeta, Radonjič.

Zadetki: Stefanović 2, Žiberna 1; Popović 3, Kadivec 1, Rahne 1, D. Gostič 1, Pušavec 1, Štirn 1.

Ljubljana Slovan: Koso, Stefanović, Kirasič, Potočnik, Žiberna, Čarni, Fakin, Burger, Lipovac, Salihi, Puš, Petrovčič, Pogačar. Trener: Škof, pomočnik Hajdin.

Triglav: Beton, Popović, Kadivec, Rahne, Lah, D. Gostić, Pušavec, M. Gostić, Vončina, Štirn, Paunović, Bečić, Kos. Trener: Štromajer, pomočnik: Mikoletič.

V ligaškem delu pokalnega tekmovanja kranjski vaterpolisti niso izgubili niti ene tekme, na drugi strani so se Ljubljančani v finale uvrstili ob treh zmagah in porazih, tako da je bila vloga favoritov seveda na strani Triglava. Kranjčani, ki v letošnji sezoni igrajo tudi v regionalne vaterpolske lige A1, so to vlogo tudi upravičili, odpor domače ekipe pa so zlomili v tretji četrtini. Zadnja je bila bolj ali manj le še formalnost.

Mladi Ljubljančani so odločno vstopili v tekmo proti bolj izkušenim gostom. Dobro igro v uvodni četrtini so domači vaterpolisti potrdili z zadetkoma Vukašina Stefanovića in Nejca Žiberne, za Kranjčane pa je bil uspešen le Jaka Štirn. Najmanj zadetkov je bilo v drugi četrtini, v kateri so bili uspešni le gostje, ko je za izenačenje poskrbel Benjamin Popović. Ljubljančani so imeli sredi druge četrtine priložnost za novo vodstvo, vendar je odlični Jure Beton ubranil petmetrovko domačemu kapetanu Martinu Pušu.

Že v začetku tretje četrtine so gostje prvič prišli do vodstva, ki ga nato niso več izpustili iz rok. Uspešen je bil Jaša Kadivec, kmalu za njim pa še enkrat Popović. Ljubljančani so se z zadetkom Stefanovića svoj zaostanek znižali na zadetek, toda do konca četrtine sta bila za Kranjčane uspešna še Dejan Gostić in ob njenem izteku še Matic Rahne. Zmago Triglava sta potrdila Andraž Pušavec in s svojim tretjim zadetkom na tekmi Popović.

Za kranjski Triglav je bila to sedemnajsta pokalna lovorika, Ljubljana Slovan je ostala pri treh, devetkrat so se do zdaj pokalnega naslova veselili Koprčani, po enkrat pa Maribor in Calcit Waterpolo, ki je bil najboljši lani.

Izjavi po tekmi:

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Do tretje četrtine smo še držali korak z bolj izkušenimi Kranjčani, ampak na žalost smo slabo izkoriščali prednost igralca več, zgrešili pa smo še dve petmetrovki. To pa je bilo za tako dobro ekipo, kot jo ima Triglav, preprosto preveč. Dejstvo je, da so bili Kranjčani favoriti, toda če bi zadeli svoje priložnosti, bi bila lahko tekma še bolj izenačena. V gostujoči ekipi je bil odličen vratar Jure Beton, pohvale pa si zasluži tudi naš vratar Alen Koso, toda s samo tremi zadetki je težko dobiti tekmo.«

Krištof Štromajer, trener Triglava: »Mislim, da smo zasluženo prišli do zmage, ki je bila plod naše odlične igre v obrambi. Vanjo smo vložili veliko truda, zanjo so zaslužni prav vsi igralci, ki si zaslužijo vse čestitke, da je pokal spet v Kranju.«

Miha Štamcar
foto: Gorazd Kavčič/Gorenjski Glas

Verified by MonsterInsights