Triglav državni prvak U13

V soboto je na POB Kranj potekal finalni turnir DP za mlajše dečke, na katerem so pokal za naslov najboljšega v državi na koncu dvignili mladi upi kranjskega Triglava. Kranjčani so najprej v polfinalu ugnali PD Maribor, v finalu pa še Ljubljano Slovan. Tretje mesto je osvojim mariborski Branik.

V Kranju smo spremljali zadnje štiri tekme lige U13. Mladi upi so se še enkrat več predstavili v lepi luči, najbolj pa so navdušili Kranjčani, ki so na obeh srečanjih visoko slavili, v finalu pa nasprotniku niso dovolili niti enega samega zadetka.

Rezultati finalnega turnirja:
POLFINALE:
Triglav Kranj : PD Maribor 24:2 (8:0, 3:0, 7:2, 6:0)
Triglav: B. Štromajer 9, Samelis 4, Berić, Drolc, Rozman, Gligorovski in A. Popović 2, L. Vujanović 1, Bukovšek, Jordanov, Pen, Mostarac, Kovač. Trener: Tadej Peranovič.
PD Maribor: Đukić in Haskić 1, Marhold, Ž. Maher Zidar, M. Maher Zidar, Smajlović, Kesić, Cimerman, Emrić, Saletović. Trener: Jernej Strmecki.
Ljubljana Slovan : Branik Maribor 12:9 (6:1, 3:2, 3:3, 0:3)
LJ Slovan: Petrović 5, M. Kapić 4, Cvijanović 3, Čarni Čož, Belič, B. Fajon, Đukić, Pollak, A. Fajon, Čulajević, Đokić, Lazić, Čerin. Trener: Nikola Hajdin.
Branik: Ul 3, Kremžar in Kalacun 2, Kukić in Šešerko 1, Gerlič, Barlič, Anufrief, Dmitrović, F. Robnik, Kupa,Gligorević. Trener: Robert Grubišić Čabo.
ZA 3. MESTO:
PD Maribor : Branik Maribor 5:12 (2:5, 1:1, 1:2, 1:4)
PD Maribor: Haskić 2, Ž. Maher Zidar, M. Maher Zidar in Cimerman 1, Marhold, Đukić, Smajliović, Kesić, Emrić, Saletović. Trener: Jernej Strmecki.
Branik: F. Robnik 5, Kalacun, Ul in Šešerko 2, Kremžar 1, Gerlič, Barlič, Anufriev, Dmitrović, Kukić, Kupa, Gligorević. Trener: Robert Grubišić Čabo.
FINALE:
Triglav Kranj : Ljubljana Slovan 22:0 (5:0, 4:0, 6:0, 7:0)
Triglav: B. Štromajer 6, L. Vujanović in Gligorovski 4, Drolc 3, Samelis 2, Berić, Marinič in Pen 1, Bukovšek, Goršič, Čajić, Škulj, Mekinda. Trener: Tadej Peranovič.
LJ Slovan: Čarni Čož, Belič, B. Fajon, Đukić, Pollak, Jovanović, Petrović, Čulajević, Đokić, Cvijanović, Kapić, Lazić, Čerin. Trener: Nikola Hajdin.

V ligi je sicer v konkurenci nastopil še koprski Grafist, izven konkurence kamniški Calcit in pa tuji moštvi Borac in Opatija.

Za mlajše dečke pa sezona še ni končana. Že to soboto, 4. junija jih namreč v Kamniku čaka pokalno tekmovanje. V polfinalu se bosta med seboj udarila Ljubljana Slovan in Calcit Kamnik ter Triglav in Branik. Zmagovalca se bosta kasneje spopadla še za drugo lovoriko v kategoriji U13 za sezona 2021/22.

Statistika lige: https://zvds.si/tekmovanja/drzavno-prvenstvo-u13/

FOTO: AVK Triglav Kranj

Verified by MonsterInsights