Slovenija na SP do 16 let na Malti v skupini F

Predlani je v Volosu potekalo prvo svetovno prvenstvo za vaterpoliste do 16 let. Na njem je nastopila tudi slovenska reprezentanca in osvojila 16. mesto. Slovenske hobotnice do 16 let bodo od 18. do 24. junija tudi med udeleženci SP na Malti. V skupini F bodo njihovi nasprotniki Črna gora, Južna Afrika in Egipt.

Za naslov svetovnega prvaka se bo potegovalo 32 reprezentanc, ki bodo igrale v osmih skupinah. Prvi favorit skupine, v kateri bodo mladi slovenski vaterpolisti, bo zagotovo Črna gora, ki je v Volosu v tekmi za tretje mesto izgubila proti Srbiji, v finalu pa je Madžarska premagala Grčijo. Vsaj na papirju bo glavni konkurent slovenske reprezentance Egipt, ki jo je predlani premagal v tekmi za 15. mesto, večja neznanka pa bo Južna Afrika, ki v Grčiji ni igrala.

V Volosu je Slovenija v skupinskem delu tekmovanja premagala Azerbajdžan in izgubila s Hrvaško, nato pa je v osmini finala morala priznati premoč še Španije, tako se je borila za uvrstitev od 9. do 16. mesta. Čeprav so prikazali nekaj dobrih iger, do konca prvenstva niso več prišli do zmage, toda iz te reprezentance je letos januarja na članskem EP zaigral Miha Šantak, na širšem seznamu selektorja Mirka Vičevića pa je bilo še nekaj igralcev. 

Žreb skupin za SP U16 na Malti

Skupina A: Srbija, Kitajska, Peru, Kolumbija; skupina B: Španija, Bolgarija, Češka, Zimbabve; skupina C: Madžarska, Singapur, Nemčija, Poljska; skupina D: ZDA, Nova Zelandija, Izrael, Nizozemska; skupina E: Italija, Gruzija, Mehika, Francija; skupina F: Črna gora, Slovenija, Južna Afrika, Egipt; skupina H: Hrvaška, Kanada, Turčija, Avstralija; skupina H: Grčija, Malta, Kazahstan, Romunija.

 

Verified by MonsterInsights