Usodna tretja četrtina

Slovenska vaterpolska reprezentanca U16 je na svetovnem prvenstvu v Volosu izgubila še četrto zaporedno tekmo. Tokrat so bili boljši od njih Avstralci, ki so v tekmi za razvrstitev med 13. in 16. mestom zmagali z 8:10 (3:4, 3:2, 0:3, 2:1). Za slovo od Grčije fante jutri, ponovno ob 8.00, čaka tekma za 15. mesto proti Egiptu, ki je danes z 8:6 izgubil z Nemčijo.

Avstralija : SLOVENIJA 8:10 (3:4, 3:2, 0:3, 2:1)

Volos – Sodnika: Kikalishvili (Gruzija), Moribayashi (Japonska).

Avstralija: Cole, Brown 1, Martin, Mačić 1, Izzard, Lambert, Connors 3, Mordes 1, Saupin, Webber, Magasanik 2, Korac 2 in Markart.

Slovenija: Karničar, Šantak 3, Poličnik, Povhe 1, Lukić, Bašić 1, Poznik, Kirasič 3, Klobučar, Laketić, Ćetković, Štromajer, Udovč. Selektor Nikola Hajdin, pomočnik selektorja Tadej Peranovič.

Čeprav so se izbranci Nikole Hajdina po treh visokih porazih tokrat predstavili v boljši luči, so drugo zmago na prvenstvu, s tem pa priložnost, da bi osvojili končno 13. mesto, zapravili v tretji četrtini, v kateri niso dosegli gola, Avstralci pa tri. Sicer pa so avstralsko reprezentanco spoznali na skupnem treningu pred začetkom tekmovanja. Na treningu so jim bili enakovredni, kot smo že omenili, z izjemo tretje četrtine, je bilo enako tudi na tekmi.  

Po dveh hitro doseženih golih avstralske ekipe je tudi danes zadišalo po še enem visokem porazu slovenskih vaterpolistov, ki pa se niso predali. Z goloma Teodorja Bašića in Branka Kirasiča so na polovici uvodne četrtine izid izenačili, toda že v naslednjem napadu so Avstralci izkoristili prednost igralca več. Minuto pred odhodom na prvi odmor je moral Gal Karničar še enkrat po žogo v svojo mrežo, za minimalni zaostanek pa je s svojim drugim golom poskrbel Kirasič.

Druga četrtina se je začela po slovenskih željah, z golom Mihe Šantka, ki je izkoristil prednost igralca več in novim izenačenjem. Isti igralec je 24 sekund pred koncem četrtine Slovenijo popeljal do njenega prvega, žal tudi edinega vodstva. V zadnjem napadu druge četrtine je tudi Daniel Magasanik izkoristil prednost igralca več in moštvi sta na glavni odmor odšli poravnani.

Za slovensko ekipo je bila nato usodna tretja četrtina, v kateri niso dosegli gola, zato pa so Avstralci tri, zadnjega, tako kot v drugi četrtini, le tri sekunde pred odhodom na zadnji odmor na tekmi. Tekma je bila odločena na polovici zadnje četrtine, ko je ob igralcu več zadel Smith Connors. Hajdinova četa se vseeno ni predala, a za preobrat ji je zmanjkalo časa, poraz pa sta ublažila Šantak in Kirasič, ki sta bila s tremi goli najboljša strelca v slovenski reprezentanci.

Izjavi

Gal Karničar: »Z današnjo tekmo sem zadovoljen in vesel sem, da smo dali vse od sebe. Edina stvar, ki me je motila, je bila naša slaba realizacija igralca več.«

 

 

 

 

 

Nikola Lukić: »Danes smo igrali zelo dobro, dobro smo se pripravili na tekmo. S svojo igro sem zadovoljen. Med tekmo smo dovolj komunicirali in si podajali. Bilo pa je tudi nekaj napak. Če ne bi dopustili lahkih golov, bi lahko celo zmagali.«

Statistika tekme!
Vse tekme si lahko ogledate tukaj!

Mojca Kirasič