Še drugič boljši od Cattara

Slovenska vaterpolska reprezentanca je v drugi tekmi tretjega turnirja druge regionalne lige v Kranju s 17:9 (3:2, 4:1, 5:3, 5:3) premagala Cattaro, v prvi tekmi pa je bil vodilni Primorac v črnogorskem obračunu s 23:5 boljši od Budve. V soboto bodo slovenski vaterpolisti ob 18.40 igrali z Budvo, v prvi sobotni tekmi pa se bosta ob 17. uri pomerili ekipi iz Kotorja, Primorac in Cattaro.

Slovenija – Cattaro   17:9 (3:2, 4:1, 5:3, 5:3)

Kranj – Pokriti olimpijski bazen, sodnika: Kavčič (Slovenija), Stanišić (Črna gora).

Slovenija: Beton, Stefanović 3, Čanč 2, Potočnik, Lah 1, D. Gostić, Pevec 3, Paunovič 3, Pušavec 2, Cerar, Troppan 1, Rajlić 2, Kačič, Žurbi.

Cattaro: Marinković, Kovačić 1, Nikaljević 1, Marković 1, P. Vičević 1, Roganović, Milić 2, Petrović, Milaš 2, Samardžić, Marković 1, T. Vičević, Milošević, Pajić.

Slovenski vaterpolisti, ki v drugi regionalni ligi igrajo izven konkurence, so v dozdajšnjih sedmih tekmah resda le enkrat zmagali, vendar so bili na štirih tekmah zelo blizu. Ob tem velja omeniti, da niti ene tekme do zdaj niso igrali v polni zasedbi, prav tako ne bodo igrali v Kranju, kjer so za nameček še brez selektorja Krištofa Štromajerja, ki ima zdravstvene težave. Namesto njega so ekipo vodili Primož Troppan, Teo Galić in Marko Gostić.

Do svoje edine zmage so slovenski vaterpolisti prišli prav v tekmi proti Cattaru, ki so ga v Kotorju premagali s 15:12. Na drugi strani je ekipa iz Kotorja prišla do dveh zmag, doma je bila boljša od Budve, na drugem turnirju v Budvi pa je premagala še Zadar. Toda v kranjskem bazenu so bili že na polovici tekme bližje zmagi slovenski vaterpolisti, ki so si visoko prednost priigrali predvsem v drugi četrtini. V prvi so z goloma Aljaža Troppana in Nikole Rajlića v tretji minuti povedli z 2:0, z dvema goloma prednosti (3:1) so vodili tudi na polovici uvodne četrtine, ko je v polno zadel Aljaž Pevec. Obakrat so Črnogorci prišli na gol zaostanka, toda na polovici druge četrtine so zaostajali že za štiri gole. Za slovensko reprezentanco je bil enkrat uspešen Vukašin Stefanović in dvakrat Aleksander Paunovič. Razlika štirih golov je bila tudi ob koncu druge četrtine, ko je Stefanović še drugič premagal Vasilija Marinkovića.

Čeprav so gostje v tretji četrti prvi dosegli gol, so slovenski vaterpolisti odgovorili z dvema zaporednima goloma, obakrat z igralcem več. Prvič je bil uspešen Andraž Pušavec, drugič pa Pevec. Ko se je dve minuti pred zadnjim odmorom med strelce s petih metrov vpisal še Jaša Lah in je Slovenija povedla z 11:5, je bila tekma dokončno odločena. Veliko zaslug za visoko slovensko vodstvo je imel tudi vratar Gašper Žurbi, ki je ubranil nekaj nevarnih strelov črnogorskih vaterpolistov.

V zadnji četrtini se slovenska reprezentanca ni zadovoljila z visokim vodstvom, nasprotno, še naprej je igrala zavzeto, medtem ko so se vaterpolisti Cattara sprijaznili s porazom. Že po slabih treh minutah igre je Paunovič slovensko vodstvo z uspešno izvedenega protinapada povišal na 16:6. V zadnji minuti so črnogorski vaterpolisti dvakrat izkoristili prednost igralca več in vsaj nekoliko ublažili visok poraz.