Še druga zaporedna zmaga slovenske reprezentance

Slovenska vaterpolska reprezentanca je v svoji drugi tekmi tretjega turnirja druge regionalne lige v Kranju premagala Budvo s 14:7 (2:1, 2:0, 4:3, 6:3). V nedeljo slovenske vaterpoliste čaka še zadnja tekma kranjskega turnirja proti Primorcu iz Kotorja. Tekma se bo začela ob 11.40.

Slovenija – Budva  14:7 (2:1, 2:0, 4:3, 6:3)

Kranj – Pokriti olimpijski bazen, sodnika: Kavčič (Slovenija), Stanišić (Črna gora).

Slovenija: Beton, Stefanović 1, Čanč 1, Potočnik 3, Lah, D. Gostić 1, Pevec 2, Paunovič 1, N. Štromajer 1, Cerar 2, Troppan, Rajlić 2, Kačič, Žurbi.

Budva: Kolesko, Radonjć, Kruta, Dragović, Pejović 1, Kotarac 1, Golubović, Radanović 1, Kovačević 4, Milinić, Matijašević, Kosić, Kojičić, Rajović.

Že pred tekmo z Budvo je bilo v slovenskem taboru veselo, saj je pomočnik selektorja Krištofa Štromajerja, ki zaradi zdravstvenih težav sicer tokrat ne vodi ekipe, Jaka Mikoletič, s partnerko Tjašo postal očka mali Eli. Iskrene čestitke so letele z vseh strani, hkrati pa je bila to tudi spodbuda za slovenske vaterpoliste, da Budvi vrnejo za poraz na prvem turnirju v Kotorju, ko so izgubili z 10:13. Prvi dan kranjskega turnirja je Budva visoko, kar s 23:6 izgubila proti najboljši ekipi druge regionalne lige, Primorcu, ki bo v nedeljo zadnji nasprotnik slovenske reprezentance, ki je v petek s 17:9 premagala Cattaro.

Slovenski vaterpolisti so povedli z 1:0, uspešen je bil Aleksander Cerar. Budvanci so sredi uvodne četrtine še izenačili na 1:1, to pa je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi. Že v naslednjem napadu je Dragana Koleska premagal Aleksander Paunovič, v drugi četrtini pa je Jure Beton svoja vrata ohranil nedotaknjena, v napadu pa sta bila uspešna Enej Potočnik in s petih metrov Aljaž Pevec.

V začetku tretje četrtine je gostujočega vratarja premagal Nikola Rajlić, kar je olajšalo delo slovenskim vaterpolistom, ki so tudi pred zadnjim odmorom vodili s štirimi goli razlike. Tekma je bila odločena sredi zadnje četrtine, ko so slovenski vaterpolisti dosegli tri zaporedne gole, zadnjega Potočnik za vodstvo z 11:5. Osem sekund pred koncem tekme je končni izid postavil najmlajši igralec tekme, še ne šestnajstletni Nace Štromajer, ki je uspešno izvedel petmetrovko. 

V prvi tekmi drugega dne kranjskega turnirja je Primorac z 19:11 premagal Cattaro in je še naprej edina ekipa brez poraza v drugi regionalni ligi. Slovenija je pri treh zmagah.

Verified by MonsterInsights