“Reprezentančni” Triglav v evropski boj

Po letu 2020 se v Pokriti olimpijski bazen v Kranju spet vrača vrhunski klubski vaterpolo, saj bo aktualni slovenski državni prvak, AVK Triglav, od četrtka do nedelje domačin kvalifikacijske skupine C za nastop v evropskem pokalu LEN. Njihov prvi, četrtkov nasprotnik bo Valis iz Valjeva (18.40). Petek prinaša dvojni spored – ob 11.40 bodo Triglavani igrali s špansko Terrasso, v večernem terminu, ob 18.40 pa s francoskim Strasbourgom. Za konec štiridnevnega turnirja jih v soboto čakata še tekmi s Honvedom iz Budimpešte (18.40) in v nedeljo s Telimarjem iz Palerma (11.40).

Za varovance Krištofa Štromajerja bo prvi krog kvalifikacij pokala LEN prišel prezgodaj. Že, ko je bil pred dobrim mesecem dni v Splitu med evropskim prvenstvom izpeljan žreb, je bilo jasno, da časa za kakšne temeljitejše priprave ne bo, za  nameček pa Kranjčani v novo sezono vstopajo z dokaj spremenjeno zasedbo, pestijo pa jih tudi določene zdravstvene težave.

Že po žrebu v Splitu se je pojavila ideja, da bi v pokalu LEN pravzaprav igrala reprezentanca Slovenije, ki bi sicer igrala za Triglav. Kranjčani bodo tako imeli na evropskih tekmah pomoč s strani slovenskih klubov – Calcit Waterpola, Ljubljane Slovan in mariborskega Branika.

V lanski sezoni je pokal LEN osvojila španska ekipa Sabadell, ki bo s posebnim povabilom v letošnji sezoni igrala v ligi prvakov. Najboljše štiri ekipe iz vsake skupine se bodo uvrstile v naslednji krog, peto in šesto moštvo v svojih skupinah pa bosta sezono lahko nadaljevali v novoustanovljenem pokalu LEN Challenger.

Spored vseh tekem: LEN EURO Cup Kranj Competition Schedule Final.20220928 (1)

Rezultate vseh tekem boste lahko spremljali na klubskih straneh Triglava. Prenos vseh tekem bo na TržičTV.

Skupine v evropskem pokalu LEN:

Skupina A (Solun, Grčija): Solaris (Hrvaška), Ludwigsburg 08 (Nemčija), Montpellier (Francija), Tenerife Echeyde (Španija), PAOK Solun (Grčija), ZV De Zaan (Nizozemska).

Skupina B (Sirakuza, Italja):Szolnok Dozsa (Madžarska), Partizan Beograd (Srbija), Ortigia Sirakuza (Italija), Ydraikos NC (Grčija), Pays d’Aix (Francija), ZVL 1886 (Nizozemska).

Skupina C (Kranj, Slovenija): Terrassa (Španija), Team Strasbourg (Francija), Honved Budimpešta (Madžarska), Telimar Palermo (Italija), Valis Valjevo (Srbija), Triglav Kranj (Slovenija).

Skupina D (Barcelona, Španija): Trieste (Italija), Apollon Smyrnis (Grčija), Mediterrani (Španija), Crvena Zvezda (Srbija), BVSC-Zuglo (Madžarska), SKP Košice (Slovaška).

FOTO: Tit Košir

Verified by MonsterInsights