Reprezentanca odpotovala v Budvo

Slovenska vaterpolska reprezentanca bo od četrtka do sobote igrala na svojem drugem turnirju druge regionalne lige. Tokrat jih čakajo kar štiri tekme, v četrtek se bodo ob 16. uri pomerili z zagrebškim Medveščakom, v petek ob isti uri z ekipo KPK s Korčule, v soboto pa bodo ob 10.15 igrali z Zadrom, ob 21.15 pa še z OVK Splitom (nekdanjim OVK Pošk).

Na prvem turnirju pred slabimi 14 dnevi v Kotorju so izbranci slovenskega selektorja Krištofa Štromajerja enkrat zmagali (Cattaro) in dvakrat izgubili (Budva, Primorac Kotor). Še napornejši urnik tekem jih čaka v Budvi. Turnir bodo začeli z Medveščakom, ki ima zmago (Zadar) in poraz (KPK), nato jih čaka KPK s Korčule, ki ima dve zmagi (Medveščak, Split) ter v soboto v dopoldanski tekmi Zadar z eno zmago (Split) in porazom (Medveščak) ter v večernem terminu še Split, ki je izgubil obe svoji dozdajšnji tekmi.

»Iskreno povedano tudi tokrat ne vemo, v kakšnih zasedbah so hrvaške ekipe. Običajno so to ekipe, ki imajo v svoji zasedbi nekaj starejših in nekaj mlajših igralcev. Ker jih še nismo videli igrati, se bolj osredotočamo na svojo igro, predvsem pa, da dobimo podatke, kdo izmed naših igralcev bo primeren za končne priprave pred januarskim evropskim prvenstvom. Vse te tekme nam služijo nabiranje podatkov za naš strokovni štab in za pridobivanje izkušenj, saj večina teh igralcev, z izjemo Triglava, do zdaj nima izkušenj s podobnih tekmovanj. Mislim, da je prav, da damo priložnost čim več igralcem, in da vidimo, kako se znajdejo v teh mednarodnih tekmah,« je pred današnjim odhodom v Črno goro s kombiji dejal Štromajer.

Na pot gredo praktično z istimi igralci, ki so že bili v Kotorju, z izjemo Tima Kačiča. Željo je izrazil tudi Andraž Pušavec, ki ga na prvem turnirju ni bilo, vzel je celo neplačan dopust, žal pa je moral ostati doma zaradi smrti v družini in je moral odpovedati nastop. Naknadno sta bila poklicana tudi dva mlada upa, in sicer Branko Kirasič, ki je zaradi šolskih obveznosti svoj nastop odpovedal, naslednji s seznama selektorja reprezentance U17 iz pretekle sezone Nikole Hajdina pa je bil Nace Štromajer.

Tretji turnir bo konec oktobra v Kranju, kjer bo slovenska reprezentanca gostila tri črnogorske ekipe, za konec pa bo v novembru v Zadru še četrti turnir, na katerem se bodo slovenski vaterpolisti še enkrat pomerili s hrvaškimi ekipami.

V Budvi bodo za slovensko reprezentanco igrali: Jure Beton, Jaša Lah, Juš Vončina, Aleksander Paunovič, Nikola Rajlić, Aljaž Troppan, Gašper Žurbi, Aleksander Cerar, Matija Bernard Čanč, Vukašin Stefanović, Enej Potočnik, Lukas Z. Gligorovski, Dejan Gostić in Nace Štromajer. Ob Krištofu Štromajerju bo v strokovnem vodstvu še Marko Gostić.