Povzetek druge finalne tekme DP za člane – TRIGLAV : LJ SLOVAN

V sredo je bila v Kranju odigrana druga tekma letošnjega finala. Triglav je po skoraj dveh letih ponovno premagal Ljubljano in serijo v zmagah izenačil na 1:1.

Na začetku tekme smo spremljali zgolj plavanje, saj ekipi skoraj pet minut nista dosegli zadetka. Nato pa so z dvema hitrima goloma domači povedli z 2:0. Ljubljana je znižala, Triglav pa je pred odmorom razliko ponovno vrnil na +2. V drugi četrtini smo spet skoraj štiri minute čakali na zadetek, s katerim je gostom izid ob polčasu uspelo znižati na zgolj gol zaostanka. Po glavnem odmoru pa ponovno slika prvih dveh četrtin. Prvi gol je padel šele tri minute pred koncem. Zabili so ga domači, ki so nato zadeli še dvakrat, Ljubljana pa je v zadnji sekundi znižala na -3 in še ohranila nekaj upanja na preobrat. V zadnji četrtini je nato gostom uspelo zadeti zgolj še enkrat, tako da so se domači veselili zmage in poskrbeli, da se bo finalna serija še enkrat vrnila v Kranj.

AVK Triglav Kranj : VK Ljubljana Slovan 6:4 (3:1, 0:1, 3:1, 0:1)
Strelci: Popovič in Nastran 2, Rahne in Mikoletič 1 za Triglav; Verač 2, Kecman in Merlak 1 za Ljubljano.

Tretja tekma bo v soboto na Kodeljevem ob 18:00. Ob isti uri pa bo v Kamniku tudi druga tekma serije za tretje mesto med domačo ekipo in Koprom 1958. Poleg tega bodo aktivne vse kategorije razen U15, tako da vaterpola ta vikend res ne bo manjkalo. Vse pa se začne danes ob 18:30 na bazenu Pod Skalco v Kamniku, kjer bosta Triglav in Kamnik igrala finale mladinskega pokala.

J. M.