Povzetek 1. kroga lige štirih za člane

V prvem krogu drugega dela DP sta se najprej v sredo pomerili ekipi Triglava in Kamnika, v soboto pa še ekipi Ljubljane in Kopra. V obeh primerih je bil uspešnejši domačin, saj so Kranjčani slavili z 19:9, vaterpolisti iz prestolnice pa s 25:5.

Na POB v Kranju smo spremljali dokaj izenačen začetek tekme, saj se je Triglavu uspelo odlepiti od nasprotnika šele v drugi polovici druge četrtine. Kljub temu pa je Kamnik z borbenostjo zabil kar nekaj zadetkov in šele v zadnji četrtini je Triglavu uspelo nekoliko bolj povečati prednost. Triglav je s to zmago ostal trdno na drugem mestu in naredil nov korak proti uvrstitvi v finale.

AVK Triglav Kranj : VD Kamnik 19:9 (4:2, 5:3, 5:3, 5:1)
Strelci: Popovič, Ančimer in Troppan 4, Nastran in Rahne 2, Mikoletič, M. Gostič in Justin 1 za Triglav; Briški 3, A. Smolej in Ostrež 2, Žnidar in Debevec 1 za Kamnik.

V tekmi, ki je bila včeraj na Kodeljevem, pa je Ljubljana prišla do nove visoke zmage. Koper je le s težavo prihajal do zadetkov, domači pa so ves čas tekme polnili mrežo gostov in se ustavili šele pri številki 25. S tem so si aktualni državni prvaki že zagotovili mesto v finalu in možnost branjenja lovorike, saj je njihova prednost pred Kamnikom in Koprom že tako velika, da je omenjeni ekipi ne moreta več nadoknaditi.

VK Ljubljana Slovan : VD Koper 1958 25:5 (5:0, 6:1, 5:1, 9:3)
Strelci: Verač 8, Kecman in Merlak 5, Petrovčič in Pungerl 2, Kojič, Fakin in Šinkovec 1 za Ljubljano; Berce 3, Černeka in Mar. Sponza 1 za Koper.

Lestvica:
1. Ljubljana 27
2. Triglav 21
3. Kamnik 9
4. Koper 9

V drugem krogu bomo na Kodeljevem spremljali derbi med Ljubljano in Triglavom, na bazen Žusterna pa h Kopru prihaja Kamnik. Točna datuma in uri tekem zaradi priprav kadetske reprezentance še nista znana.

J. M.