Povzetek 1. kola rednega dela DP za člane

V prvem kolu DP smo spremljali dve tekmi na Kodeljevem. V prvi je Ljubljana Slovan prepričljivo premagala mariborski Branik, v drugi tekmi pa je Kamnik slavil nad ekipo Kopra 1958. Triglav je v prvem kolu počival, saj liga ponovno šteje zgolj pet ekip.

Ljubljana je upravičila vlogo favorita in s 25:5 ugnala Branik. Domači so vse dvome o zmagovalcu razblinili že v prvi četrtini, ki so jo dobili s kar 8:0. Tudi v nadaljevanju tekme so polnili mrežo gostov iz Štajerske, ki pa jim je v nadaljevanju le uspelo nekajkrat premagati tudi domačega vratarja. Ljubljana je torej z zmago začela pot proti ubranitvi naslova državnega prvaka, Branik pa bo točke iskal na naslednjih tekmah.

VK Ljubljana Slovan : AVK Branik Maribor 25:5 (8:0, 6:2, 5:1, 6:2)
Strelci: Stele in Verač 5, Puš in Merlak 4, Šinkovec 3, Kecman 2, Leskovec in Novak po 1 za Ljubljano; Kager 2, Globovnik, Šauperl in Štajnmec po 1 za Branik.

Po tej tekmi pa je sledila še bolj izenačena med Kamnikom in Koprom. Na začetku so goli padali na obeh straneh, potem pa so se domači proti koncu polčasa nekoliko odlepili. V tretji četrtini je nato kamniška zasedba z odlično obrambo (ta del so končali brez prejetega zadetka) razliko povišala na štiri zadetke in tekmo mirno pripeljala do konca.

VD Kamnik : VD Koper 1958 12:7 (3:3, 3:1, 2:0, 4:3)
Strelci: Debevc 4, Nikolič in Briški 3, Sokler in Zorman po 1 za Kamnik; Vatovec, Černeka in Jačimovič 2, Mar. Sponza 1 za Koper.

Lestvica: Ljubljana (1) in Kamnik (1) 3, Triglav (0), Koper (1) in Branik (1) 0 točk. (V oklepaju je število odigranih tekem)

V drugem kolu bomo v soboto, 28. 1., v Kranju spremljali dvoboj med Triglavom in Koprom 1958 (ob 18:00), v sredo, 1. 2., pa še drugo tekmo tega kola, ko v Pristan k Braniku prihaja Kamnik (ob 21:00). Ljubljana je prosta.

J.M.

Verified by MonsterInsights