Poljaki in Slovaki boljši od Gradskijeve čete

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 15 let je na turnirju v Glivacah danes odigrala dve tekmi. V obeh je morala priznati premoč nasprotniku, v prvi je bila s 15:5 (4:0, 3:3, 4:0, 4:2) boljša Poljska, v drugi pa jih je s 14:9 (2:3, 3:2, 2:1, 7:3) premagala Slovaška.

Prvi dan turnirja na Poljskem so imeli izbranci Tomislava Gradskega polovični uspeh. V prvi tekmi so jih z 19:7 premagali Ukrajinci, v drugi pa so bili mladi slovenski vaterpolisti s 17:12 boljši od poljske ekipe WTS Polonia Bytom (U-16). Z manj uspeha se je za slovenske vaterpoliste končal drugi tekmovalni dan, ko so bili tri četrtine enakovredni Slovakom. Po prvi četrtini so tudi vodili, pred zadnjim odmorom pa so za Slovaki zaostajali za zadetek. V zadnji četrtini so bili bolj zbrani slovaški vaterpolisti, ki prišli do na koncu zanesljive zmage. Najboljši strelec slovenske reprezentance je bil Aljaž Drolc, ki je dosegel tri zadetke, dvakrat je bil uspešen Marcel Lipnik, po enkrat pa Aljaž Šantak, Maksim Z. Gligorovski, Vane Brišnik in Bine Štromajer. Igrali so še Maj Jenko, Nejc Velikanje, David Berić, Martin Samelis, Luka Vujanović, Rok Kirasič in Roman Anufrijev.

Domača izbrana vrsta si je v drugi tekmi drugega dne, v prvi sta se ekipi nemškega Brandenburga in reprezentance Slovaške razšli z neodločenim izidom (6:6), že v prvi četrtini priigrala visoko prednost. Najboljšo igro so slovenski vaterpolisti prikazali v drugi četrtini, ki se je končala z neodločenim izidom, toda v nadaljevanju so bili spet boljši Poljaki, ki so prišli do visoke zmage. V slovenski reprezentanci je dvakrat v polno zadel Marcel Lipnik, po enkrat pa Aljaž Drolc, Martin Samelis in Rok Kirasič, igrali pa so še: Maj Jenko, Aljaž Šantak, Nejc Velikanje, David Berić, Luka Vujanović, Maksim Z. Gligorovski, Vane Brišnik, Bine Štromajer in Luka Špernjak. 

Zadnji dan turnirja bo Slovenija že ob 8.30 igrala proti Brandenburgu, preostala para pa sta Slovaška – Ukrajina in WTS Polonia Bytom – Poljska.

Izidi drugega dne turnirja

Tretji krog: Brandenburg – Slovaška 6:6, Poljska – Slovenija 15:5 (4:0, 3:3, 4:0, 4:2), WTS Polonia Bytom (U-16) – Ukrajina 8:15.

Četrti krog: Slovaška – Slovenija 14:9 (2:3, 3:2, 2:1, 7:3), Poljska – Ukrajina 16:9, WTS Polonia Bytom (U-16) – Brandenburg 8:9.