Pokal U17 Triglavu

Včeraj se je odigralo tudi pokalno prvenstvo v kategoriji U17. Po odpovedi mariborskega Branika, ki je bil sicer po žrebu uvrščen neposredno v finale, se je polfinalno srečanje med Triglavom in Ljubljano Slovan spremenilo v finalno in edino tekmo pokalnega tekmovanja. Srečanje so na koncu dobili gostitelji pokalnega tekmovanja. Kranjčani so bili od Ljubljane v treh četrtinah boljši za zadetek, v eni pa za dva in na koncu slavili s 14:9, ter naslovu državnega prvaka dodali tudi pokalnega.

Triglav Kranj : Ljubljana Slovan 14:9 (4:3, 2:1, 5:3, 3:2)
Triglav: Rajlić in Lukić 5, Peric 2, Šmrković in Cvijanović Tepina 1, Osel, A. Vujanović, Pen, Velikanje in Laketić. Trener: Rado Čermelj.
LJ Slovan: Babić 5, B. Kirasič 2, Povhe in Radovanović 1, Karničar, Ja. Klobučar, Poličnik, Ćetković, Zidar, Petković in Rauter. Trener: Martin Puš.

Kranjčani so v obračun vstopili brez obolelih Naceta Štromajerja in Martina Baggie, tudi gostje pa so imeli nekaj težav pri sestavi ekipe, tako da sta na koncu oba trenerja imela v zapisniku 11 igralcev od možnih 13. Začetek tekme je pripadel Ljubljani, ki je povedla z 0:2, a so Triglavani na krilih Nejca Perica in Nikole Lukića rezultat obrnili. Tudi druga četrtina je bila še dokaj izenačena, nato pa je v tretjem delu igre Nikola Rajlić Kranjčane prvič odpeljal na plus tri, nato je bilo že tudi plus pet, Aleksandar Babić pa je pred zadnjim odmorom znižal na 11:7. Isti igralec je v prvih dveh minutah zadnje četrtine zabil še dvakrat in goste približal na dva gola zaostanka, a nato je Lukić s tremi zaporednimi zadetki odločil, kam odhaja pokalni kadetski naslov. Prav Lukić je bil ob Rajliću s petimi zadetki najboljši strelec srečanja, da pa na vrhu nista bila oba Triglavana, je na drugi strani poskrbel Babić, ki se je ustavil pri enaki številki.

Prihodnji konec tedna nas čaka tradicionalni Dan vaterpolistov Slovenije v Kamniku, kjer bomo spremljali še zaključek pokala do 15 let, zadnjič v sezoni pa se bodo predstavili tudi malčki (U12). Seveda pa ne smemo pozabiti na finalno serijo in tekme za bron v članski ligi. Drugi tekmi bosta na sporedu že čez dva dni.