Pokal U15 Ljubljani Slovan

Na zaključnem turnirju pokala Slovenije v kategoriji do 15 let so se prvega mesta pod balonom na ljubljanskem kopališču Kodeljevo veselili domači vaterpolisti, ki so z 9:8 premagali AVK Triglav. Že prej sta potekali tudi polfinalni tekmi. V prvem obračunu je bila Ljubljana Slovan z 31:1 boljša od PD Maribora, Kranjčani pa z 21:4 od mariborskega Branika.

Ljubljanski in kranjski vaterpolisti so v polfinalnih tekmah visoko zmagali. Domači vaterpolisti so si visoko prednost priigrali že v prvi četrtini, ki so jo dobili z 11:0, tako da je bilo nadaljevanje tekme le še formalnost. Nekoliko bolj izenačen je bil drugi polfinalni obračun, v katerem so Kranjčani ob polčasu vodili s šestimi goli prednosti, pred zadnjo četrtino, v kateri so popolnoma nadigrali Mariborčane pa že za devet. V zadnji četrtini je bilo 9:1 za AVK Triglav.

Veliko bolj izenačena in napeta je bil finalna tekma, ki so jo bolje začeli kranjski vaterpolisti, ki so po štirih minutah tekme vodili z 2:0. Ljubljančani so z dvema goloma Marcela Lipnika tri minute pozneje izid izenačili, vseeno pa so z minimalno prednostjo na prvi odmor po golu Adrijana Vujanovića odšli Kranjčani. Druga četrtina je pripadla domači ekipi, ki je z goloma Roka Kirasiča ob polčasu vodila z golom prednosti. V tretji četrtini so Kranjčani izid izenačili, v zadnji pa so z goloma Luke Vujanovića spet pobegnili z dvema goloma prednosti (8:6). Do konca je bilo 1:47 minute, vendar to ni bilo dovolj za končno zmago. V domači ekipi je odlični Lipnik s svojim šestim golom na tekmi 31 sekund pred koncem tekme izenačil na 8:8, le 13 sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je za končni izid in zmago čete Nikole Hajdina poskrbel Kirasič.

Polfinalni tekmi

PD Maribor – Ljubljana Slovan  1:31 (0:11, 1:7, 0:8, 0:5)
Sodnika: Carič, Homovec.
PD Maribor: Saletović, Smajlović, M. Vedernjak, S. Vedernjak, Maher Zidar 1, Kesić, Nisić, Prejac, Emrić, Marhold, Cimerman. Trener: Aljaž Pevec.
Ljubljana Slovan: Špernjak, Kapić 2, Fajon 3, Živković 4, Pollak 1, Lipnik 9, Petrović 5, Cvijanović 2, Belić 3, Kirasič 1, Štajner, Babarović 1, Čerin. Trener: Nikola Hajdin.

Branik Maribor – AVK Triglav  4:21 (2:5, 0:3, 1:4, 1:9)
Sodnika: Homovec, Carič.
Branik Maribor: Anufriev, Kukić, Seljak, Dmitrović, Kolednik, Lumis 1, Robnik 2, Kalacun, Ul 1, Tomašek, Šešerko. Trener: Robert Grubšić Čabo.
AVK Triglav: Jenko, Berić 2, Drolc 2, Marinič, Čajić 1, Pen, Samelis 4, L. Vujanović 3, B. Štromajer 4, Velikanje, A. Vujanović 5, Bukovšek. Trener: Tadej Peranovič.

Finale

Ljubljana Slovan – AVK Triglav  9:8 (2:3, 2:0, 2:3, 3:2)
Sodnika: Carič, Homovec.
Ljubljana Slovan: Špernjak, Kapić, Fajon, Živković, Pollak, Lipnik 6, Petrović, Cvijanović, Belić, Kirasič 3, Štajner, Babarović, Čerin. Trener: Nikola Hajdin.
AVK Triglav: Jenko, Berić 1, Drolc, Marinič 1, Čajić, Pen, Samelis, L. Vujanović 2, Štromajer, Velikanje 2, A. Vujanović 2, Bukovšek. Trener: Tadej Peranovič.

FOTO: FB VKLS