Naši vaterpolisti v tujini: Boško Krivičić

Tudi drugi vaterpolist, ki se je pred letošnjo sezono podal v tujino, prihaja iz vrst Kopra. Boško se je rodil 29. 11. 1993 v Srbiji, vaterpolo pa začel trenirati pred 16 leti na bazenu Žusterna. Letos se je odločil za prestop k francoskemu tretjeligašu iz Bordeauxa.

Zakaj si se odločil za ta šport?

Rojen sem v Srbiji, ki velja za eno najuspešnejših držav v zgodovini našega športa, tako da v naši družini ni bilo veliko dilem o tem, kaj bom treniral. Začel sem sicer s plavanjem na bazenu v Žusterni, vendar sem zelo hitro prešel na vaterpolo, se vanj zaljubil in mu ostal zvest vse do zdaj.

Kdaj si se odločil za profesionalno kariero?

Želja je bila vedno prisotna, prav od samega začetka. Moja mama se je dolgo profesionalno ukvarjala z odbojko in vedno sem upal, da bom tudi sam okusil takšno življenje. Možnost sem začutil ob koncu lanske sezone, ker sem zaključil svoje šolanje in se odločil preizkusiti v tujini.

Kaj je tvoja motivacija in kakšni so tvoji cilji za v nadaljevanju kariere?

Dobro sem se znašel v Franciji, energija v ekipi je dobra in odnos s trenerji je tudi v redu. Želja je, da z vsako sezono napredujem in se prebijem v višje lige, ter se preizkusim tudi na visokem nivoju. Vendar trenutno ostajam z glavo v tej sezoni, kjer z Bordeauxom težimo k visoki uvrstitvi v državni ligi. V nadaljevanju si vsekakor želim ponovno nastopiti za slovensko državno reprezentanco, tako da s fanti upamo, da bo vaterpolska zveza čimprej rešila dolgove in nam omogočila, da ponovno zastopamo svojo državo.