Medveščak izkoristil slab uvod mladincev

Slovenska mladinska reprezentanca, ki nastopa za zadnjem, četrtem turnirju rednega dela druge regionalne lige namesto članske izbrane vrste, je v prvi tekmi turnirja v Zadru izgubila z Medveščakom iz Zagreba s 7:16 (1:7, 1:2, 2:3, 3:4). Jutri bo Slovenija od 17. uri igrala z ekipo KPK s Korčule.

Slovenija U19 – Medveščak  7:16 (1:7, 1:2, 2:3, 3:4)

Zadar – Športni center Višnjik, sodnika: Matijašević, Arnaut (oba Črna gora).

Slovenija U19: Osel, Pajnik, Rajlić 3, Seljak 1, Šantak 1, Kačič, Poličnik, Herzog 1, Minić 1, Ćetković, Zec, Kulenović. Selektor: Tomislav Gradski.

Medveščak: Podrug, Matešić 2, Car 5, Bakaric 2, Gavranić 1, Ljepava, Meštrić 1, Kirinec 2, Poropat, Sirovec 1, Paić 1, Pilipović 1, Zaninović, Škegro. Trener: Ivan Rukavina.

Namesto slovenske članske reprezentance, ki še čaka, kje in kdaj bo evropsko prvenstvo, ki bi moralo biti v začetku januarja v Netanji v Izraelu, je v Zadru igrala slovenska mladinska ekipa, ki jo marca prihodnje leto čakajo kvalifikacije za uvrstitev na EP. Žal je imel selektor Tomislav Gradski, ki je mladinsko ekipo želel okrepiti še z nekaterimi igralci letnika 2004, veliko težav s sestavo ekipe. Zaradi številnih odpovedi je v Zadar odšel v okrnjeni zasedbi, ki je bila proti izkušenejšim Zagrebčanom obsojena na poraz. Vseeno so se dobro borili, usodna pa je bila uvodna četrtina, ki so jo Zagrebčani visoko dobili.

Prve minute so bile za mlade slovenske vaterpoliste obetavne, toda ko je v tretji minuti v polno zadel Borna Sirovec, so do konca četrtine prevladovali Zagrebčani. Naslednje tri gole je slovenska reprezentanca dobila iz protinapadov, pri zaostanku šestih golov pa se je zanjo prvi gol dosegel Nikola Rajlić. Nadaljevanje tekme je bilo bolj izenačeno, predvsem pa slovenski vaterpolisti niso več izgubljali žog v napadu, na njihovo postavljeno obrambo pa Zagrebčani niso bili več tako učinkoviti. Ob koncu druge četrtine se je še drugič med strelce vpisal Rajlić, ki je vodstvo Medveščaka z 9:1 le nekoliko ublažil.

Pohvale za svojo igro si izbranci Tomislava Gradskega zaslužijo tudi za prikazano v tretji četrtini. Že v prvem slovenskem napadu je mrežo nasprotnika zatresel Jurij Seljak, sredi četrtine pa še Luka Minić. Še boljšo igro so mladi slovenski vaterpolisti prikazali v začetku zadnje četrtine, ko so dosegli dva zaporedna gola z igralcem več. Najprej je Luko Podruga premagal Miha Šantak, nato pa še Jan Herzog. Do konca tekme se je za slovensko mladinsko reprezentanco med strelce vpisal še Rajlić, ki je bil s tremi goli njen najbolj učinkovit igralec, dva gola več pa je za Medveščak dosegel Bojan Car.