Margeta kalil bodoče kamniške sodnike

Včeraj je v organizaciji kamniškega Calcit Waterpola in Društva slovenskih vaterpolskih sodnikov Slovenije potekalo izobraževanje za bodoče vaterpolske sodnike. Predavanje je vodil predsednik Slovenske in svetovne zveze vaterpolski sodnikov g. Boris Margeta.

 

 

 

 

Bodoči kandidati so spremljali predavanje, kjer je Margeta na zanimiv in sproščen način predstavljal sodniška pravila. Samo predavanje je dopolnil s posnetki tekem, kjer so kandidati lahko videli in predvsem tudi sami ocenjevali situacije. Nekateri izmed njih so presenetili z odgovori in Boris je najboljšim že zagotovil, da so si pridobili bonus točke na teoretičnem delu izpita.

 

 

 

 

 

Ker je v zadnjem obdobju prišlo do kar nekaj novosti v zvezi s sojenjem, so bile tako informacije iz prve roke prednost tudi za same igralce, ki bodo pridobljeno znanje skušali koristno izkoristiti tudi v vodi.

Sledila je še predstavitev elektronskega zapisnika, kjer je Aleksander Sokler predstavil aplikacijo Total Waterpolo Arena. Aplikacija omogoča spremljanje tekem v “živo” na vodilnem vaterpolo portalu na svetu. Poleg tega se za vsakega igralca beleži tudi statistika, ki jo lahko praktično spremlja kdorkoli po svetu. Na koncu je še omenil, da ga lahko vsi zainteresirani kadarkoli kontaktirajo in se vključijo v zanimivo beleženje tekem.

Boris nam je še v pogovoru po predavanju omenil, da večina sodnikov prihaja iz Kranja in da je vesel, da so v zadnjem času interes pokazali tudi drugi klubi. Ob tem je pohvalil številne mlade kamniške sodnike, ki so v preteklosti dobro sodili, vendar so žal nekateri prehitro odnehali. Verjame pa, da se bo trend obrnil navzgor.

 

besedilo in slika Aleksander Sokler