KPK premočan za mladince

V svoji drugi tekmi turnirja druge regionalne lige v Zadru je slovenska mladinska reprezentanca pričakovano visoko izgubila proti ekipi KPK. Ekipa s Korčule je slavila s  24:9 (5:1, 5:1, 4:0, 4:5). Izbranci Tomislava Gradskega bodo v soboto, ob 17.30, igrali proti Splitu.

KPK – Slovenija U19  24:9 (5:1, 5:1, 10:2, 4:5)

Zadar – Športni center Višnjik, sodnika: Milenković (Hrvaška), Arnaut (Črna gora).

KPK: Skokandić, Jerković 2, Radovanović 2, Krstulović 3, Miloglav 1, Borovina 1, Antunović 4, Borovčić Kurir 3, Tedeschi 3, Denoble 2, Filippi 1, Fabris 1, Mahmoud, Bego 1. Trener: Marjan Kosović.

Slovenija U19: Osel, Pajnik, Rajlić 2, Seljak 4, Šantak, Kačič 2, Poličnik, Herzog, Minić, Ćetković 1, Zec, Kulenović. Selektor: Tomislav Gradski.

Oslabljena slovenska mladinska reprezentanca, ki v Zadru igra namesto članske izbrane vrste, je bila proti ekipi KPK s Korčule že vnaprej obsojena na poraz. Korčulani so že na turnirju v Budvi visoko premagali člansko slovensko reprezentanco (17:8), ki resda tudi ni igrala v polni zasedbi, še toliko manj težav pa so imeli s četo Tomislava Gradskega. 

Večja kakovostna razlika je bila vidna že v prvi četrtini, čeprav je po štirih minutah igre Tim Kačič znižal izid na 1:2. Do konca četrtine je moral Nejc Osel še trikrat po žogo v svojo mrežo. Slovenski vaterpolisti so obetavno začeli tudi drugo četrtino, ko je že v prvem slovenskem napadu v polno zadel Jurij Seljak, to pa je bilo tudi bolj ali manj vse, kar je še uspelo Gradskijevim izbrancem, saj so sredine tretje četrtine dobili kar enajst zaporednih golov in šele Nikoli Rajliću je spet uspelo premagati vratarja Davorja Skokandića. Do konca četrtine, ki jo je z 10:2 dobil KPK, za Slovenijo gol dosegel še Seljak.

Čeprav je bila zadnja četrtina le še formalnost, so mladi slovenski vaterpolisti naredili vse, da bi vsaj nekoliko ublažili svoj poraz. To jim je delno tudi uspelo, saj so zadnjo četrtino celo dobili s 5:4. Dvakrat se je med strelce vpisal Seljak, ki je bil s štirimi goli tudi najbolj učinkovit igralec slovenske reprezentance, po enkrat pa Nikola Rajlić, Luka Ćetković in Tim Kačič.