Boleč poraz z Bolgari

Slovenska reprezentanca do 17 let je v kvalifikacijski skupini B na turnirju v Mariboru v drugem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo izgubila z Bolgarijo s 13:15 (4:5, 4:2, 2:3, 3:5). V soboto se bo ob 20.00 v četrtem krogu pomerila z Nemčijo, ki je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s kar 30:6 (10:0, 8:3, 10:1, 2:2) premagala Avstrijo. Ob 18.00 bo Francija igrala z Avstrijo. Naši fantje bodo prosti dopoldan, para tretjega kroga pa sta Avstrija – Bolgarija (10.00) in Francija – Nemčija (12.00).

Slovenija – Bolgarija 13:15 (4:5, 4:2, 2:3, 3:5)

Maribor – Kopališče Pristan.

Slovenija: Karničar, Šantak 2, Poličnik 2, Povhe, Zec 2, Šmrković, Poznik, Kirasič 2, Klobučar 1, Laketić, Ćetković, Štromajer 4, Udovč. Selektor: Nikola Hajdin.

Bolgarija: Dimitrov, Sarčaliev 2, Jankov 1, Dobrev 1, M. Ivanov, Kamenov 1, S. Ivanov 3, Totev, Uzunov 2, Gančev 5, Iliev, Manisiev, Kožuškov.  

Že po uvodnem krogu je Nikola Hajdin opozarjal, da bo reprezentanca Bolgarije, ki je resda visoko izgubila s Francijo, zelo trd oreh. »Proti Bolgariji nas čaka težko delo, kajti pri njih vsak igralec igra vse. Telesno so dobro pripravljeni, tako da bomo morali prikazati boljšo igro kot proti Avstriji,« je takrat dejal slovenski selektor. 

Čeprav je začetek tekme pripadel slovenskim vaterpolistom, ki so z goloma Branka Kirasiča in Naceta Štromajerja povedli z 2:0, so na prvi odmor z golom prednosti odšli Bolgari. Še dobro, da je Kirasič 25 sekund pred koncem prve četrtine še drugič premagal bolgarskega vratarja, sicer bi bil zaostanek še večji. V drugi četrtini so domači vaterpolisti zaigrali boljše, hitro izenačili, strelec je bil Miha Šantak, ob njenem koncu pa se je dvakrat med strelce vpisal Marko Zec. 

Sredi tretje četrtine je domača ekipa z golom Štromajerja povedla z 10:7, imela tudi igralca več, toda bolgarska mreža je ostala nedotaknjena, zato pa so Bolgari že do zadnjega odhoda na odmor izid izenačili. Tri minute pred koncem tekme so do treh golov prednosti prišli Bolgari. V napeti končnici je minuto pred koncem Štromajer še vlil nekaj upanja za vsaj osvojeno točko, toda najboljši strelec tekme, Veselin Gančev, je z uspešno izvedeno petmetrovko postavil končni izid.

Izjava po tekmi

Nikola Hajdin, selektor slovenske reprezentance: »Natanko to, kar sem že pred tekmo opozarjal, se je tudi zgodilo. Bolgarija ima telesno močno ekipo, ki je tudi kondicijsko dobro pripravljena, kar je tudi odločilo. Fantom nimam česa očitati, dali so svoj maksimum, vendar so odločale dve, tri žoge, ki smo jih napačno odigrali v napadu in obrambi, ampak očitno je to v trenutnem položaju to naš maksimum. Morali bomo še več trenirati, imeti več skupnih priprav, kajti v vaterpolu ni več slabih ekip. Dejstvo je, da bomo zdaj težko ulovili drugo mesto, ki bi nas vodilo na evropsko prvenstvo. Danes smo se lahko prepričali o moči nemške reprezentance, kako igrajo Francozi pa smo videli prvi dan turnirja. Toda ne glede na vse se ne bomo predali.«

Verified by MonsterInsights